USR îi cere liderului deputaţilor PSD să înceapă procedura de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei

USR va înainta vineri o solicitare către liderul de grup al PSD din Camera Deputaţilor, Daniel Suciu, care să ceară Biroului Permanent al revocarea din funcţie a lui Liviu Dragnea, a anunţat deputatul USR Claudiu Năsui, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
22 iun. 2018, 11:02
USR îi cere liderului deputaţilor PSD să înceapă procedura de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei

Claudiu Năsui a invocat articolul 26 din Regulamentul Camerei Deputaţilor care spune că: “Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”.

USR mai afirmă în solicitare faptul că “recenta condamnare penală la 3 ani şi 6 luni cu executare a celui de-al treilea om în stat decredibilizează atât instituţia Parlamentului, cât şi România pe scena internaţională”.

Totodată, formaţiunea explică şi că prezumţia de nevinovăţie invocată de susţinătorii liderului PSD este doar “o garanţie a faptului că nimeni nu trebuie să răspundă penal în absenţa unei hotărâri definitive de condamnare”.

Claudiu Năsui a făcut un apel la liderul de grup al PSD din Camera Deputaţilor, spunându-i să-l ajute pe Liviu Dragnea să realizeze că el este principala problemă a partidului şi a României.

„Sunt momente în care binele comun este mai important decât orice alte nevoi, inclusiv cele personale. Este nevoie doar de o fărâmă de demnitate pentru ca domnul Dragnea să-şi dea seama că nu mai poate conduce Camera Deputaţilor. De aceea facem apel la dumneavostră, domnule Suciu, să-l ajutaţi pe domnul Dragnea să realizeze că dumnealui este, în momentul de faţă, principala problemă a paridului dumneavoastră şi a României”, se mai arată în solicitarea USR.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.