Usturoiul din China, BOMBĂ CU CEAS pentru sănătate

Nelipsit de pe rafturile magazinelor, usturoiul din China a devenit un produs cumpărat de foarte multă lume, în timp ce usturoiul autohton este ignorat cu desăvârșire din cauza aspectului său neatrăgător.

21 ian. 2017, 09:44
Usturoiul din China, BOMBĂ CU CEAS pentru sănătate

O ultimă cercetare, realizată de un laborator specializat din Germania arată diferențele majore între usturoiul chinezesc și cel cultiva în orice grădină în mod tradițional, scrie efemeride.ro.

Citeşte şi Reţete culinare: Coaste de porc cu cimbru

China este, se pare, tărâmul tuturor relelor, iar asta se întâmplă din cauză că fermierii stropesc recoltele cu substanţe interzise în alte ţări. De asemenea, pământul în care cresc acestea conţine metale grele precum arsenic şi cadmiu. Aşadar, nu e de mirare că gustul usturoiului chinezesc împrumută din „calităţile” solului în care creşte.

După recoltare, usturoiul este dat prin clor (da, aţi auzit bine, clor). Chinezii se pare că au o obsesie pentru albirea alimentelor (în special usturoiul, făina, zahărul, sarea şi orezul) cu dioxid de clor sau peroxid de benzoil, pentru a le face mai „atractive” şi mai „sănătoase” în ochii consumatorilor.

Citeşte şi Reţetele tale: Cuiburi din paste cu roşii şi ciuperci

Mai mult de atât, usturoiul chinezesc este tratat cu diferite substanțe interzise care i conferă nu doar un aspect grandios, ci și îi stopează perioada de încolțire. Un astfel de proces îi conferă posibilitatea unei vieți mai lungi pe rafturile oricărui magazin sau chiar și în cămară.

Problema este că aceste substanțe nu sunt deloc benefice organismului uman și transformă usturoiul într-un produs fad, fără niciun aport pentru sănătate.