Usturoiul ne protejează de cancer pulmonar. Cum trebuie consumat

Consumul de usturoi de doua ori pe saptamana ne poate proteja de cancer de plamani, scrie ziarul “Daily Mail”.

28 nov. 2014, 09:26
Usturoiul ne protejează de cancer pulmonar. Cum trebuie consumat

La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta care lucreaza in Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor de la Tszyans, China, iar rezultatele studiului sunt publicate in revista „Prevenirea cancerului”. Se crede ca oamenii care adauga usturoi in alimentatia lor au un risc de 44 la suta mai mic de a dezvolta boli grave.

Citeşte şi Alimentul minune care scade tensiunea şi previne cancerul

Fumatul cauzeaza cancer pulmonar in aproape 80 la suta din cazuri, iar in aceasta situatie usturoiul devine util. Fumatorii care au consumat usturoi au redus riscul de cancer pulmonar cu 30 la suta. Pentru studiul lor, specialistii chinezi s-au folosit 4.500 de voluntari sanatosi si mai mult de 1.400 de pacienti cu cancer. O parte a studiului a inclus intrebari legate de obiceiurile alimentare si stilul de viata. Principalele intrebari ale oamenilor de stiinta au fost cat de multa consuma usturoi si daca sunt fumatori.

Rezultatele sunt clare, cei care mananca usturoi cel putin de doua ori pe saptamana, este mult mai putin probabil sa fie bolnavi de cancer pulmonar, chiar daca acestia sunt fumatori.

Un CONDIMENT poate distruge CANCERUL şi previne boala ALZHEIMER

In fond usturoiul contine alicina, un compus care are o activitate antibacteriana. Usturoiul este eficient in multe situatii – este bine cunoscut faptul ca ajuta impotriva racelii si gripei, amelioreaza tusea si altele. Daca este fiert sau inmuiat in apa, usturoiul poate fi extrem de util in inflamatii in organism, deoarece are un efect antioxidant.

Studiile anterioare confirma ca usturoiul si ingredientele continute in ei, poate preveni multe boli pulmonare. Studiile arata, de asemenea, ca usturoiul ne poate proteja chiar de cancer de colon, potrivit rezultatelor cercetarii. Expertii de la Universitatea Emory, Statele Unite ale Americii, de asemenea, au constatat ca usturoiul ajuta la probleme cardiace.

Oamenii de stiinta cred ca principalul motiv consta in compusul trisulfura de alil, care este capabil de a proteja tesutul inimii, scrie bewoman.ro.

Citeşte şi Leguma miraculoasă: Combate 3 tipuri de CANCER, protejează FICATUL, scade COLESTEROLUL şi ajută BILA