Utilajele pentru deszăpezire din Arad circulă fără material antiderapant

Conducerea CJ Arad a anuntat, sambata, ca reziliaza contractul cu firma de deszapezire a drumurilor judetene, dupa ce un control a arata ca "utilajele sunt putine sau chiar inexistente pe anumite tronsoane", iar unele de pe teren circula fara material antiderapant.

14 ian. 2017, 17:54
Utilajele pentru deszăpezire din Arad circulă fără material antiderapant

Masura a fost anuntata sambata de catre presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca, printr-un comunicat de presa, in care se mai mentioneaza ca „in aceasta iarna au fost transmise firmei de deszapezire mai multe puncte de vedere oficiale, din partea Consiliului Judetean, prin care i se solicita intrarea in normalitate”.

Mai multe echipe ale Consiliului Judetean, coordonate de presedintele Iustin Cionca si vicepresedintele Sergiu Bilcea, au inspectat, sambata, starea drumurilor judetene, ca urmare a ninsorilor din ultimele ore. „Suntem foarte nemultumiti de ceea ce am constatat in teren! Am cerut colegilor din Consiliul Judetean sa demareze procedurile de reziliere a contractului cu firma care asigura deszapezirea, pentru ca nu se achita corespunzator de ceea ce si-a asumat”, a declarat presedintele Iustin Cionca.

Presedintele Consiliului Judetean Arad a amintit ca in cursul acestei ierni au fost transmise firmei de deszapezire mai multe puncte de vedere oficiale, din partea Consiliului Judetean, prin care i se solicita intrarea in normalitate.

Drumurile judetene sunt deszapezite de catre o firma din judet, SC Inteco Holding SRL Sebis, pentru circa 7,11 milioane de lei. Pentru o eficienta mai mare, judetul este impartit in cinci zone, insa in toate intervine aceeasi firma in baza unui contract care ar mai fi trebuit sa fie valabil inca circa doi ani.