Utilizări inedite ale ceaiului: Tratamente pentru frumuseţe cu ceai negru şi verde

Ceaiurile negru şi verde au fost folosite de-a lungul secolelor pentru a îmbunătăţi sănătatea şi aspectul pielii şi al părului, fiind bogate în antioxidanţi şi având proprietăţi antiîmbătrânire.

24 aug. 2013, 14:43
Utilizări inedite ale ceaiului: Tratamente pentru frumuseţe cu ceai negru şi verde

Pentru a avea un păr strălucitor şi puternic, ceaiul verde şi cel negru fac adevărate minuni, într-un timp foarte scurt. Pe părul proaspăt spălat se toarnă lichidul rezultat prin fierberea, timp de 15 minute, a pliculeţelor de ceai. Ceaiul trebuie să fie la temperatura corpului. După zece minute, părul se spală din nou cu şampon, pentru o strălucire intensă, scrie Mediafax care citează huffingtonpost.com.

Totodată, ceaiul ajută la calmarea arsurilor solare – compresele umede realizate din pliculeţe de ceai verde pot calma durerea şi reduce roşeaţa.

Un al beneficiu al ceaiului este acela că ajută la reducerea pungilor de sub ochi şi a cearcănelor. Pliculeţele de ceai verde folosite nu trebuie niciodată aruncate, ci aplicate pe suprafaţa ochilor, cofeina conţinută ajutând la îndepărtarea cearcănelor.

Ceaiul verde rece, aplicat pe faţă de două ori pe zi, ajută la hidratarea şi tonifierea tenului. Pe de altă parte, ceaiul negru poate fi folosit pentru a calma pielea după epilare.

Ceaiul negru poate fi folosit şi pentru închiderea culorii părului, dar şi pentru un bronz natural al pielii.

Citeşte şi Trei ceşti de ceai negru pe zi protejează inima