Utilizări neaşteptate ale uleiului de cocos

Despre uleiul de cocos si beneficiile lui pentru sanatate ai auzit, cu siguranta. Uleiul de cocos este acum cea mai sanatoasa alegere in bucatarie. Fiind extrem de versatil, uleiul de cocos mai are si alte intrebuintari in gospodarie.

09 iun. 2015, 19:44
Utilizări neaşteptate ale uleiului de cocos

Inlocuitor al untului

Inlocuieste untul in retetele de prajituri cu ulei de cocos. Schimbarea este benefica atat pentru cei care sunt adeptii stilului vegan, cat si pentru cei care vor sa reduca nivelul colesterolului.

Uleiul de cocos mai poate fi folosit si la sandwich-uri, in cafea sau in smoothie-uri pentru un plus de savoare si de grasimi sanatoase.

Trateaza gatul inflamat

“Batranul”ceai cu miere si lamaie poate fi dat uitarii. O lingura de ulei de cocos este la fel de benefic pentru gatul inflamat.

Fursecuri raw vegan

Daca vreti ceva bun care se prepara rapid, fara coacere, iata o reteta delicioasa de fursecuri raw vegan. Amesteca o ceasca de unt de arahide, cu un sfert de ceasca de ulei de cocos, pudra de cacao (dupa gust). Tine la frigider 30 de minute, apoi bucura-te de delicatese.

Gargara

Gargara cu ulei este o parte a medicinei Ayurvedice. Poti folosi ulei de cocos daca vrei sa-ti albesti dintii, sa-ti cureti gura sau sa scapi de respiratia urat mirositoare. Plimba dintr-o parte in alta o gura de ulei de cocos, timp de 15-20 de minute. Scuipa, apoi clateste.

Emolient

Uleiul de cocos, ca si alte tipuri de ulei vegetal, este o minunata lotiune naturala de corp. Este suficient doar putin ulei pentru ca pielea sa beneficieze de puterile sale.

Uleiul de cocos este la fel de bun si pentru buze. Daca vrei sa ai buzele moi si cu gust de tropice, uleiul de cocos este mai mult decat binevenit.

Balsam de par

Varfurile despicate vor deveni istorie daca adaugi ulei de cocos in rutina ta de ingrijire a parului. Inainte de a te spala pe cap, maseaza cu o cantitate mica de ulei de cocos parul, apoi lasa-l 10 minute.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro