UTILIZĂRI NEOBIŞNUITE ale cojilor de banane

Banana este un fruct foarte sănătos. Nici coaja de banană nu ar trebui aruncată deoarece aceasta poate fi folosită cu mai multe scopuri.

17 feb. 2014, 14:01
UTILIZĂRI NEOBIŞNUITE ale cojilor de banane

1. Lustruiește-ți pantofii. Freacă pielea cu interiorul cojii de banană, iar lustruiește cu o cârpă moale. Pantofii tăi vor străluci ca noi, scrie unica.ro.

2. Îngrășământ pentru flori. Cojile de banană sunt bogate în calciu și magneziu, elemente esențiale pentru buna creștere a florilor decorative.

3. Te scapă de înțepăturile de insecte. Freacă coaja de banană pe zona iritată – erupții cutanate, psoriazis, înțepături de insecte – și o să vezi că în cel mai scurt timp o să treacă mâncărimea și curând se va vindeca locul.

4. Curăță plantele de apartament. Pe lângă faptul că le hrănește, coaja de banană poate fi folosită și pentru curățarea frunzelor de praf. De acum, plantele tale o să strălucească de sănătate.

5. Albește dinții. Dacă îți freci dinții cu interiorul coji de banană, după fiecare periere, o să descoperi că în cel mai scurt o să ai dinții mai albi cu 2 nuanțe, chiar.

6. Tratează vânătăile și zgârieturile. Potasiul din cojile de banană ajută în procesul de vindecare dacă zona rănită este frecată bine cu interiorul cojii de banană.

Citeşte şi Cum îţi poţi albi dinţii cu ajutorul cojilor de banană