Descoperă utilizările incredibile ale uleiului de lavandă

Deşi are un gust uşor ciudat şi nu toată lumea îl îndrăgeşte, uleiul de lavandă este recunoscut pentru numeroasele sale întrebuinţări în sănătate şi frumuseţe. Îl poţi adăuga şi în mâncare, cu menţiunea că trebuie să fie 100% din extracte naturale, fără alte soluţii adăugate, care intră în componenţa uleiurilor pentru aromaterapie. Descoperă-i beneficiile!

RomaniaTV.net
21 nov. 2017, 09:41
Descoperă utilizările incredibile ale uleiului de lavandă

Te ajută să dormi mai bine

Dacă te confrunţi cu insomnia, uleiurile volatile din extractul de lavandă îţi pot fi de mare ajutor. Lavanda te ajută să te calmezi, combate anxietatea şi îţi induce somnul odihnitor. Fă-ţi un obicei ca, înainte de culcare, să pui în apa de baie câteva picături de ulei de lavandă sau să îţi aplici direct pe piele. Mireasma îmbietoare te va purta în lumea viselor în doar câteva minute.

Vindecă muşcăturile de insecte

Deşi majoritatea muşcăturilor de insecte sunt aparent banale, unele dintre ele pot fi cauzate de specii cu bacterii şi virusuri, care te vor îmbolnăvi în timp. Dacă ai avut ghinionul să fii înţepată de o astfel de vietate şi ai rămas cu o rană, oricât de mică ar fi ea, picură ulei de lavandă pe locul afectat în fiecare zi, până se vindecă.

Citeşte şi Cum să-ţi faci singură o vopsea de păr naturală care nu îţi arde părul

Tratează arsurile

Nu numai că sunt urâte din punct de vedere estetic, dar şi foarte dureroase. Dacă ai suferit arsuri pe piele, tratează-le cu ulei esenţial de lavandă. Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi antiseptice, uleiul de lavandă aplicat direct pe zona afectată, senzaţia de usturime de la nivelul pielii va fi atenuată iar uleiul de lavandă va grăbi vindecarea ei. Totuşi, înainte de a-l aplica, ar fi indicat să consulţi un medic dermatolog, pentru a-ţi spune care este cantitatea optimă în funcţie de gradul arsurii.

Bun în caz de acnee

Persoanele care se confruntă cu probleme ale tenului, cum ar fi acneea, pot găsi un remediu în uleiul esenţial de lavandă. Graţie ingredientelor sale naturale, lavanda acţionează direct asupra pielii şi îndepărtează straturile de puroi, lăsând pielea mai curată şi mai luminoasă. Uleiul de lavandă este un dezinfectant natural şi poate combate acneea cauzată de bacterii.

Citeşte şi Plante de ţinut în dormitor care te vor ajuta să dormi mai bine

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

În caz de probleme ale circulaţiei, fă o cură de o lună cu ulei de lavandă natural, destinat administrării interne. De asemenea, dacă suferi de sindromul mâinilor şi picioarelor reci, masează-le în fiecare seară cu ulei de lavandă, pentru a stimula circulaţia sângelui.

Lavanda are grijă de tenul tău