ULTIMATUM pentru Volkswagen, după scandalul măsluirii testelor de poluare

SCANDALUL VOLKSWAGEN. Autorităţile de la Berlin au cerut gigantului auto Volkswagen să găsească în termen de 10 zile soluţii pentru a remedia problema softului cu care a trişat la testele de poluare. În caz contrar, vehiculele diesel compromise nu vor mai avea voie să circule pe şosele. În urmă cu puţin timp, divizia de lux a colosului auto a anunţat că peste două milioane de maşini Audi sunt echipate cu motoare modificate.

28 sept. 2015, 12:29
ULTIMATUM pentru Volkswagen, după scandalul măsluirii testelor de poluare

SCANDALUL VOLKSWAGEN. Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor a trimis celor de la Volkswagen o scrisoare în care solicită grupului auto să pună la punct „măsuri obligatorii, precum şi un calendar”, astfel încât, până pe 7 octombrie să fie respectate standardele de mediu.

Dacă grupul german nu va respecta termenul limită, toate modelele implicate în scandalul motoarelor trucate NU vor mai avea voie să circule în Germania.

SCANDALUL VOLKSWAGEN. Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule diesel vândute la nivel mondial cu un sistem software care falsifică rezultatele testelor antipoluare. Aproape 3 milioane de maşini au fost vândute în Germania.

Citeşte şi SCANDALUL VOLKSWAGEN: Şefii departamentelor de cercetare-dezvoltare au fost suspendaţi

Concret, Volkswagen a creat un soft ascuns care detecta când maşina era supusă testelor de poluare. Iar din acel moment, computerul de bord activa senzorii care făceau ca nivelul noxelor să respecte standardele privind emisiile de gaze. Odată ajunsă pe şosele, maşina revenea la setările normale, adică nivelul noxelor depăşea de 40 de ori limita permisă.

Volkswagen a declarat că grupul va prezenta rapid un plan de acţiune în Germania şi va „anunţa când anume speră să demareze o acţiune de rechemare în service’ a vehiculelor, pentru înlocuirea sistemului software.

SCANDALUL VOLKSWAGEN. Ca şi cum scandalul din SUA, unde au deja loc şi primele procese civile, şi cel din Europa nu erau de ajuns, noi detalii despre „marea minciună germană” ies la iveală. Potrivit presei, compania Bosch, care a produs sistemul software respectiv, a avertizat grupul Volkswagen încă din 2007 că acesta este destinat numai pentru faza de testare şi că o eventuală instalare a sa pe vehiculele destinate circulaţiei pe drumurile publice este ilegală.

Fostul şef de la Volkswagenm anchetat de procurori

Procurorii germani au demarat o anchetă împotriva fostului director general de la Volkswagen, Martin Winterkorn, după ce grupul auto a recunoscut că a falsificat testele de poluare pentru unele din motoarele sale diesel.

Ancheta va viza ‘acuzațiile de fraudă în vânzarea de vehicule ale căror teste de emisii poluante au fost manipulate’, au precizat procurorii din orașul Braunschweig într-un comunicat de presă difuzat luni.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Müller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparțin Volkswagen.