Guvernul a aprobat RECTIFICAREA BUGETARĂ. 10 milioane merg la Preşedinţie. Ponta: Nu am tăiat un leu

Guvernul a aprobat, marți, prima rectificare bugetară din acest an. Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul şedinţei Executivului, că va fi "o rectificare pozitivă" şi le-a cerut miniştrilor să folosească banii. Ponta a precizat că Preşedinţia primeşte 10 milioane de lei, aceasta fiind suma cerută de Administraţie: "Cât au cerut. Nu am tăiat un leu. Nu îmi place şi nu folosesc puterea guvernamentală pentru şicane."

28 iul. 2015, 09:22
Guvernul a aprobat RECTIFICAREA BUGETARĂ. 10 milioane merg la Preşedinţie. Ponta: Nu am tăiat un leu

Guvernul a aprobat marți prima rectificare bugetară pe anul în curs, în forma propusă de Ministerul de Finanțe, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

„Forma completă a actului privind rectificarea urmează să fie publicată pe site-ul Ministerului Finanțelor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Conform acestuia, „s-au adăugat două alineate, respectiv la articolul 25, de către MApN, prin care se autorizează Ministerul Apărării să utilizeze o sumă de bani pentru activități specifice, iar la articolul 5 MAE a adăugat un alt alineat”.

Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul şedinţei de Guvern,  că, prin această rectificare, vor fi alocaţi banii pentru plata alocaţiilor majorate, precum şi a altor drepturi adoptate de Parlament, precum cele pentru diplomati, grefieri sau veterenaii de război.

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta: Avem rectificare bugetară pozitivă. România a încasat mai mult decât a cheltuit VIDEO

Cine este nemulţumit să zică acum. (…) Este o rectificare pozitivă. Avem bani mai mulţi, cheltuieli mai mici decât cele prevăzute în legea Bugetului”, a precizat Ponta. 

„Principala  alocare se referă la noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat şi preşedintele le-a promulgat. Alocam toţi banii necasari pentru plata alocaţiilor marite, pentru platile suplimentare aprobate de Parlament pentru veteranii de răzbpoi, pentru fostii deţinuţii politici, pentru aviatori, pentru diplomati, grefieri. (…)

Alocam toţi banii necasari în Educaţie pentru plata titlurilor executorii, atât în învăţământul preuniversitar, cât şi pentru zona universitară.

Alocam toate sumele care s-au pierdut la buget pentru anumite autoritati locale. (…)  La Sanatate, sunteti multumiti? Nu se taie, se dă. (…) La MApN, câştigati bani, nu pierdeti! MAI – 500 milioane de lei pentru plata actualizată a drepturilor”, a spus Ponta.

Premierul a arătat că Administraţia Prezidenţială va primi 10 milioane de lei. „Cât au cerut, nu am tăiat un leu. Nu îmi place şi nu folosesc puterea guvernamentală pentru şicane. Atâta au cerut, atât le-am dat. Cred că presedintele trebuie sa facă deplasari, să aibă banii necesari”, a spus Ponta.

„Stimaţi colegi, nu pierdeţi nimic, câştigaţi. Unii mai mult, unii mai putin. Dar folosiţi banii! Cheltuiţi-i!„, le-a mai spus Ponta miniştrilor. 

CITEŞTE ŞI Dragnea, despre rectificarea bugetară: Nu se taie bani de la Sănătate, Educaţie, Infrastructură