Vacanţa perfectă. Cum să ajungi ieftin şi rapid în staţiunile de schi din Tirol, Austria

Tirolul este destinaţia favorită pentru mulţi dintre iubitorii schiului, unul dintre avantajele sale fiind acela că aici se ajunge uşor cu orice mijloc de transport, indiferent că vorbim de tren, avion, autocar sau maşina personală.

RomaniaTV.net
28 nov. 2014, 18:57
Vacanţa perfectă. Cum să ajungi ieftin şi rapid în staţiunile de schi din Tirol, Austria

Sosire în Tirol cu avionul. Datorită unei bune legături la reţeaua aviatică globală, aeroportul Innsbruck-Kranebitten este deservit de mai multe ori pe zi de companiile aeriene europene. Numeroase zboruri în regim de linie şi charter vă facilitează o călătorie simplă şi confortabilă prin Tirol.

Atât principalele companii aeriene, precum Austrian Airlines, British Airways, Lufthansa sau Airberlin, dar şi firmele independente de mai mici dimensiuni, aterizează şi decolează în şi din Innsbruck la intervale zilnice sau săptămânale. În mod alternativ, Tirolul este uşor accesibil şi din aeroporturile München, Memmingen, Zürich sau Salzburg.

De la aeroportul din Innsbruck, transferul spre destinaţia turistică aleasă se face extrem de uşor. Datorită poziţiei sale centrale, există astfel o foarte bună legătură la mijloacele de transport în comun precum şi la reţeaua de autostrăzi.

Sosire în Tirol cu trenul. Această deplasare vă oferă avantajul începerii sejurului încă din timpul călătoriei, putând admira prin geamul vagonului mirificele peisaje ale Alpilor. Trenurile vă transportă ieftin, rapid şi relaxant în inima Alpilor şi, indiferent dacă drumul se face prin cupoanele de reduceri ale Căilor Ferate Federale Austriece, tichetului special Europa al Căilor Ferate Germane sau biletul economic al Căilor Ferate Federale Elveţiene, călătoria spre destinaţiile turistice ale Tirolului este avantajoasă ca preţ.

Câteva firme regionale de transport oferă turiştilor servicii practice de preluare şi aducere la destinaţie. Este preferabil să vă adresaţi, în caz de nedumeriri, respectivului oficiul turistic sau direct la locul de cazare.

Sosire în Tirol cu autocarul. Diferitele companii de transport cu autocarul vă oferă călătorii cu un înalt nivel de confort. WC, instalaţie de aer condiţionat şi locuri de şezut generoase reprezintă dotările standard ale autocarelor moderne şi garantează un transport relaxant.

Câteva exemple: Dietrich Touristik Gmbh are mai multe plecări pe săptămână din Chemnitz, pe ruta München, Garmisch-Partenkirchen, Krün şi Seefeld spre Telfs şi înapoi. Eberhardt TRAVEL GmbH şi Gemeinsam Schöner Reisen au plecări din regiunile Saxonia, Saxonia-Anhalt, Turingia, Brandenburg sudic, Berlin şi Baden-Württemberg nordic, în regiunea Zillertal, Wildschönau, în valea râului Inn, precum şi în Alpii din Kitzbühel. De asemenea, firma elveţiană de autocare EUROBUS vă aduce în Seefeld, Pertisau şi în regiunea Zillertal. Puteţi alege între 14 localităţi de plecare din Elveţia şi puteţi fi transportaţi chiar până la intrarea în hotel.

Sosire în Tirol cu maşina personală. Dacă ruta aleasă parcurge autostrăzi, vă rugăm achiziţionaţi şi să aplicaţi din timp o vinietă pe parbrizul maşinii dumneavoastră. Cluburile automobilistice, benzinăriile şi punctele de trecere ale frontierelor vi le pot pune la dispoziţie oricând. Pentru sejururi de scurtă durată se recomandă o vinietă de 10 zile. Pentru cine vizitează Tirolul o perioadă mai mare de timp sau mai frecvent, este mai rentabilă o vinietă pentru două luni, respectiv vinieta anuală.

Mai multe informaţii şi oferte de vacanţă găsiţi aici: www.visittirol.ro