Vacantarea mandatului deputatului Ştefan Bucur Stoica, pusă pe ordinea de zi a Camerei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că va pune cu prioritate pe ordinea de zi a forului legislativ un raport de constatare a vacantării mandatului deputatului Ştefan Bucur Stoica.

01 sept. 2014, 12:52
Vacantarea mandatului deputatului Ştefan Bucur Stoica, pusă pe ordinea de zi a Camerei

‘Nu am primit nicio scrisoare (n.r. – de la Agenţia Naţională de Integritate), este cea veche. Am avut o discuţie cu domnul Horia Georgescu, am decizia Curţii Constituţionale, le-o voi citi şi voi pune cu prioritate pe ordinea de zi un raport de constatare a vacantării mandatului domnului Stoica’, a spus Zgonea la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, scrie Agerpres.

ANI cere REVOCAREA din funcţie a DOI PARLAMENTARI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Senatului şi Camerei Deputaţilor aplicarea sancţiunii disciplinare de revocare din funcţie a senatorului Akos Daniel Mora şi a deputatului Ştefan Bucur Stoica, ca urmare a deciziilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a menţinut ca legale şi temeinice rapoartele de evaluare emise de ANI cu privire la starea de incompatibilitate a acestora.

‘Menţionăm faptul că au trecut mai bine de opt luni de la emiterea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile, perioadă în care nu s-au aplicat sancţiunile disciplinare prevăzute de lege, şi anume revocarea din funcţie a celor doi membri ai Parlamentului, contrar deciziei Curţii Constituţionale nr. 460 din 13 noiembrie 2013, potrivit căreia ‘Senatul în plenul său are obligaţia de a hotărî, prin vot, cu privire la încetarea sau nu a calităţii de senator a domnului Mora Akos Daniel, ca urmare a constatării stării de incompatibilitate a acestuia de către Agenţia Naţională de Integritate”, arată un comunicat al ANI.