Val de aer rece în România. Temperaturile se vor situa sub cele normale pentru această dată

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme rece în următoatele zile. În toate regiunile valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această dată.

02 ian. 2019, 15:21
Val de aer rece în România. Temperaturile se vor situa sub cele normale pentru această dată

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În vestul, centrul și nordul țării precum și în zona montană, înnorările vor persista. Local și temporar vor fi ninsori slabe cantitativ, iar izolat și trecător, mai ales la începutul intervalului, în regiunile vestice vor fi și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ploaie. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari. Temperaturile minime se vor încadra între -6 și 0 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul a -3 grade.

PROGNOZA METEO JOI Vremea va deveni ușor mai rece decât în mod normal în special în jumătatea de nord a țării, iar noaptea local va fi ger (valori termice sub -10 grade) în centru, nord-vest și izolat în Subcarpați. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala ninsori slabe, în cursul zilei la munte și în centrul țării și pe spații mici în rest, iar noaptea, pe arii restrânse, cu precădere în regiunile vestice și sudice. Izolat și trecător, în regiunile sudice, după-amiază vor fi precipitații slabe și sub formă de lapoviță și ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar în a doua parte a intervalului în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade in estul Transilvaniei și 5 grade in Lunca Dunarii si in sudul litoralului, iar cele minime între -14 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Cerul va avea înnorări, iar spre seară și în cursul nopții, trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade.

PROGNOZA METEO VINERI Vremea va continua să se răcească, astfel că în toate regiunile valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 grade in estul Transilvaniei și 1 grad, in Lunca Dunarii si pe litoral iar cele minime între -16 grade în estul Transilvaniei și -3 grade pe litoral. Astfel, va fi ger (valori termice sub – 10 grade), dimineața, local în centrul, nord-vestul țării și cu totul izolat în rest, iar noaptea, pe arii relativ extinse în nord și centru, local în sud-vest și pe spații mai mici în celelalte zone, cu precădere în dealurile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în regiunile vestice, nordice și nord-estice, unde însă doar trecător și izolat se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar temporar în prima parte a intervalului, dar la cote mult mai reduse, în estul și sud-estul teritoriului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va continua să se răcească. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -6…-5 grade, mai coborâtă în zona preorășenească, unde se va situa în jurul a -8 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Vremea se va menține rece, geroasă dimineața în nord și în centru, local în dealurile sudice și izolat în rest, iar noaptea izolat în depresiunile din estul Transilvaniei și în special în zona de deal a Olteniei și a Munteniei. Treptat cerul se va înnora în majoritatea regiunilor și temporar va ninge, local la munte, în vest, nord și centru și pe spații mai mici în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 grade în estul Transilvaniei și 1 grad în regiunile sud-estice, iar cele minime, în general, între -10 și -3 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în a doua parte a nopții, dar probabilitatea de apariție a ninsorii slabe va fi relativ redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă în jur de -8 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea va fi în continuare rece, geroasă dimineața izolat în depresiunile din estul Transilvaniei și în dealurile sudice, iar noaptea pe spații mici mai ales în Maramureș și în nordul și estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge, ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea cu precădere la munte și în jumătatea de est a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în vestul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 3 grade, iar cele minime, în general, între -10 și -4 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi închisă și temporar va ninge. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de -2…-1 grad, iar cea minimă de -5…-4 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI Vremea se va menține rece, iar dimineața și noaptea va fi ger local în regiunile intracarpatice și pe arii mai restrânse în rest. Local și temporar va mai ninge.