Vine CANICULA. Temperaturi EXTREME în ROMÂNIA

Temperaturile continuă sa crească, duminică, mai ales in vestul ţării. Valul de caniculă din vestul Europei va fi resimţit şi în România.

05 iul. 2015, 07:21
Vine CANICULA. Temperaturi EXTREME în ROMÂNIA

Instabilitatea va persista si trecator isi vor face simtita prezenta averse si descarcari electrice, mai ales in sud-est, dar si izolat la munte, in Transilvania si Oltenia.

In Bucuresti, temperaturile vor urca in termometre pana la maxime de 27-28 de grade, dupa o dimineata racoroasa, cu 14-16 grade. Este posibil sa mai ploua slab, mai ales spre seara.

La munte, vremea va fi frumoasa si va ploua doar izolat, spre seara, mai ales in masivele estice si sud-estice. Temperaturile vor varia intre 19 grade la Sinaia si maxim 24 de grade la Stana de Vale.

La mare, desi temperaturile sunt in crestere, cerul va fi mai mult noros, iar peste zi vor fi ploi slabe si descarcari electrice. Desi maximele vor ajunge pana la 25 de grade, temperatura apei marii nu trece de 23 de grade.

De luni vine canciula

Temperaturile maxime vor depăşi 30 de grade, începând de duminică, în toată ţara, şi vor ajunge până la 33 – 34 de grade în Muntenia, Banat, Crişana şi Moldova, potrivit estimării Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Muntenia, începând de duminică, vremea se va încălzi astfel că, în timpul săptămânii, va deveni călduroasă, local caniculară la câmpie, cu medii ale temperaturilor diurne de până la 34 de grade şi a celor nocturne de până la 18 grade.
În Dobrogea, vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile diurne vor ajunge în medie la 30 de grade, iar cele nocturne la 20 de grade.

Săptămâna viitoare, în Moldova, vremea va deveni călduroasă, izolat caniculară, cu medii regionale ale temperaturilor diurne de până la 33 de grade şi a celor nocturne de până la 18 grade.

În Banat, vor fi medii regionale ale maximelor de 30 – 33 de grade, iar de miercuri vor fi maxime, în medie, în jurul valorii de 34 de grade. Temperaturile minime vor creşte la rândul lor până la valori medii de 18 – 19 grade. De luni până joi, sunt aşteptate averse în general slabe cantitativ.

Şi în Crişana, de miercuri, vor fi maxime, în medie regională, de 33 – 34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 17 – 18 grade.

Săptămâna viitoare în Transilavania media temperaturilor maxime vor fi de 30 – 31 de grade, iar a celor minime, de 11 – 12 grade.

În Maramureş mediile regionale ale maximelor se vor situa în jurul a 32 de grade. Temperaturile nocturne vor ajunge până la medii de 15 – 16 grade.