Val de căldură la Shanghai. Sunt cele mai ridicate temperaturi înregistrate în 145 de ani

Cel puțin patru persoane au murit în orașul chinez Shanghai în urma unui val de căldură care a adus cele mai înalte temperaturi înregistrate în ultimii 145 de ani, au informat miercuri autoritățile locale citate de EFE.

26 iul. 2017, 06:01
Val de căldură la Shanghai. Sunt cele mai ridicate temperaturi înregistrate în 145 de ani

Marți autoritățile au instituit alerta roșie, a treia oară anul acesta, ca urmare a temperaturilor înalte care au depășit 40,5 grade Celsius, în a patra zi cea mai călduroasă a anului de la începerea înregistrărilor în urmă cu un secol și jumătate.

Recordul de temperatură a fost atins vineri, când termometrul a urcat la 40,9 de grade, deși umiditatea ridicată și nivelul înalt de poluare al orașului face ca senzația termică să fie resimțită cu zece grade în plus.

Potrivit ziarului local Shanghai Dalily, cel puțin patru persoane au murit, în timp ce mulți vârstnici au fost internați cu insolații și alte patologii, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Cea mai călduroasă zi din istorie, la Shanghai. Temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius

Unii dintre ei se află în stare gravă, având în vedere că insolația poate duce la pierderea cunoștinței, la insuficiență cardiacă și respiratorie, sau la edem pulmonar și cerebral.

Majoritatea persoanelor decedate erau persoane în vârstă aflate pe stradă, în locuințele lor lipsite de aer condiționat sau lucrând în plin soare.

Potrivit prognozei meteo, temperaturile vor începe să scadă ușor în cursul zilei de miercuri.