Val de epurări în armata Turciei: Generali de marcă au demisionat

Doi generali importanți ai armatei turce au demisionat joi înaintea reuniunii Consiliului Militar Suprem, preconizată pentru aceeași zi la Ankara cu scopul de a decide o remaniere profundă a forțelor armate după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, au anunțat postul de televiziune CNN Turk și agenția de presă Dogan, citate de AFP și Reuters, citate de Agerpres.

28 iul. 2016, 09:34
Val de epurări în armata Turciei: Generali de marcă au demisionat

Doi generali de marcă ai armatei Turciei demisionează la o zi după un val de epurări în armată. Demisia lor intervine la o zi după după înlăturarea a circa 1.700 de militari din armata turcă pentru presupusul lor rol în lovitura de stat eșuată din această lună, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Citeşte şi Haos în Turcia: Autorităţile demit generali şi amirali, închid zeci de ziare, posturi TV şi radio

Comandantul armatei terestre, generalul Ihsan Uyar, și șeful „pregătirii și doctrinei comandamentului”, generalul Kamil Basoglu, au demisionat, precizează agenția Dogan, după ce miercuri fusese anunțată destituirea a 149 de generali și amirali, ceea ce reprezintă aproximativ 40 la sută din totalul generalilor și amiralilor armatei turce.