O persoană este dată dispărută în Marea Neagră, iar alta a fost salvată de la înec de salvamari

O persoană este dispărută în Marea Neagră, în zona staţiunii Eforie Nord, fiind căutată, joi seară, de pompieri, în timp ce un bărbat de aproximativ 43 de ani a fost salvat de la înec în aceeaşi localitate, el refuzând transportul la spital.

02 aug. 2018, 16:56
O persoană este dată dispărută în Marea Neagră, iar alta a fost salvată de la înec de salvamari

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină, joi seară, pentru salvarea unei persoane aflate în pericol, în mare, în staţiunea Eforie Nord, în dreptul digului Belona. Echipa de intervenţie s-a deplasat în zona respectivă şi a început căutările.

De asemenea, tot în Eforie Nord, un bărbat a fost salvat din mare joi seară, el fiind preluatcue şenilata de pe plaja din dreptul hotelului Steaua de Mare. Bărbatul de aproximativ 43 de ani, turist, era conştient şi a refuzat transportul la spital.

În ultimele zile, din cauza mării agitate şi a curenţilor puternici mai multe persoane s-au aflat în pericol de înec pe litoralul românesc. Din cauza valurilor, în mai multe staţiuni salvamarii au arborat steagul roşu care interzice scăldatul.

De la începerea sezonului estival, şase persoane s-au înecat în Marea Neagră.