Valentin Ceauşescu, victorie uriaşă în lupta pentru AVEREA FAMILIEI. Ce a decis INSTANŢA

Valentin Ceauşescu a repurtat o nouă victorie în lupta pentru averea familiei sale, care fusese confiscată la Revoluţie.

17 nov. 2018, 18:33
Valentin Ceauşescu, victorie uriaşă în lupta pentru AVEREA FAMILIEI. Ce a decis INSTANŢA

Valentin Ceauşescu a repurtat o nouă victorie în lupta pentru averea familiei. După decesul fraţilor săi, Zoia şi Nicu, a devenit unicul moştenitor al cuplului dictatorial Elena şi Nicolae Ceauşescu. Printre obiectele confiscate şi recuperate se numără 42 de picturi pe pânză şi pe carton, dar şi gravuri, obiecte din porţelan şi din argint. Tablourile confiscate poartă semnătura unor pictori celebri şi sunt evaluate la sute de mii de euro: Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza şi Alexandru Ciucurencu. Valentin mai avea de recuperat trei lucrări de grafică semnate de Goya şi de Corneliu Baba, dar şi icoane, măşti din lemn şi obiecte de artă precolumbiană, anunţă Ştirile Kanal D.

VALENTIN CEAUŞESCU a ieşit la lăutari. Imagini rare cu fiul şi nora fostului DICTATOR

În 2013, după un proces îndelungat, Valentin Ceauşescu a reuşit recuperarea integrală a averii sale, a fratelui şi a părinţilor săi, Elena şi Nicolae Ceauşescu.

În 2008, Valentin Ceauşescu a plătit o cauţiune în acest proces de recuperare a bunurilor, iar în decembrie 2017 a cerut, la Curtea de Apel Bucureşti, restituirea acesteia, recurent pârât fiind Muzeul Naţional de Artă al României. „Admite cererea. Dispune restituirea cauţiunii consemnate cu recipisa 2131214/1 din 7.11.2008. Irevocabilă”, a fost decizia judecătorilor, favorabilă lui Valentin, care a fost făcută publică pe 10 ianuarie 2018.