Valentin Jucan, membru CNA: PREZENŢA şefului Dumei de Stat ruse la o televiziune românească, o EROARE majoră

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, consideră că prezenţa lui Serghei Narîşkin, şeful Dumei de Stat din Rusia, la o televiziune din România, Digi 24, este o eroare majoră, având în vedere că acestuia i-a fost interzis accesul în UE.

RomaniaTV.net
28 nov. 2015, 10:58
Valentin Jucan, membru CNA: PREZENŢA şefului Dumei de Stat ruse la o televiziune românească, o EROARE majoră

„Sergei Naryshkin (Serghei Narîşkin, n.r.), preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, persoană căreia i-a fost interzis accesul pe teritoriul Uniunii Europene prin Decizia Consiliului UE 145/2014 este prezentat românilor de către un post de televiziune. Este adevărat că fiecare radiodifuzor îşi stabileşte propria politică editorială, însă această independenţă editorială comportă, totuşi, şi responsabilităţi faţă de public. Consider că prezenţa televizată a acestei persoane sancţionate la cel mai înalt nivel european este o eroare majoră. Legitimarea lui Naryshkin în faţa românilor este, în opinia mea, o sfidare la adresa parteneriatului pe care România îl are cu Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii. De asemenea, remarc faptul că această apariţie televizată este o continuare a încercărilor (mai generale) de manipulare a opiniei publice din România în privinţa politicilor internaţionale duse de Federaţia Rusă, politici care au dus tocmai la sancţionarea preşedintelui Dumei de Stat. Mai mult, contextul geopolitic în care ne aflăm reclamă întărirea presei româneşti în privinţa promovării valorilor europene şi a parteneriatelor la care ne-am angajat din credinţă, nu din conjunctură. Este inacceptabil acest demers de presă”, a scris Valentin Jucan, pe contul său de pe reţeaua de socializare Facebook.

Citeşte şi: Preşedintele Dumei de Stat ameninţă Turcia: Rusia are dreptul la un răspuns MILITAR

Pe de altă parte, potrivit site-ului Digi 24, prezent vineri pentru prima dată la Bucureşti, Serghei Narîşkin a acordat un interviu în exclusivitate acestei televiziuni de ştiri.

Preşedintele Dumei ruse, Serghei Narîşkin, s-a aflat vineri la Bucureşti, unde a participat la un eveniment găzduit de Senatul României, deşi liderul rus se află pe lista demnitarilor ce au interdicţie de intrare în UE. MAE arată că apartenenţa Federaţiei Ruse la Adunarea Cooperării Economice la Marea Neagră este mai importantă decât interdicţia impusă de UE.

Serghei Narîşkin a luatparte la o ceremonie de preluare a preşedinţiei Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră de la Parlamentul României la Legislativul rus – Adunarea Federală.

Ceremonia de la Bucureşti a avut loc în cadrul celei de-a 46-a Adunări Generale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). Cooperarea Economică la Marea Neagră este o organizaţie internaţională a ţărilor din regiunea Mării Negre.

Citeşte şi Oficial rus, cu interdicţie de a intra în UE, vorbeşte vineri în Senatul României. Explicaţiile MAE