Valentin Uritescu: Sergiu Nicolaescu a fost un om a cărui religie era munca VIDEO

Religia lui Sergiu Nicolaescu a fost munca, a spus, vineri, la România TV, Valentin Uritescu. Actorul susţine că regretatul regizor a avut numeroase calităţi, însă, ca orice om, a avut şi unele defecte.

05 ian. 2013, 12:16
Valentin Uritescu: Sergiu Nicolaescu a fost un om a cărui religie era munca VIDEO

„Sergiu Nicolaescu a fost o personalitate complexă. E foarte greu să-i faci un portret obiectiv. A fost un om a cărui religie era munca. Era primul care intra pe platou şi ultimul care pleca. Lua cu pumnul antinevralgice şi îşi făcea munca sigur. Era ca un zbir dar eu l-am respectat. A avut foarte multe calităţi. A avut si câteva defecte mari de tot, dar este o personalitate. O personalitate nu o judeci aşa, cu una cu două. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească pe Sergiu Nicolaescu!”, a declarat Valentin Uritescu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Sergiu Nicolaescu a fost condus sâmbătă pe ultimul drum. Trupul neînsufleţit al marelui regizor a fost incinerat la crematoriul din Vitan-Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului, printre care s-a aflat şi fostul preşedinte Ion Iliescu. Incinerarea lui Sergiu Nicolaescu nu a fost văzută cu ochi buni de toţi românii. Mai mulţi oameni erau deranjaţi de faptul că marele regizor nu a fost înmormântat creştineşte şi au huiduit-o pe soţia lui.