Valentine’s Day: Top 10 filme de Ziua Îndrăgostiţilor VIDEO

Valentine's Day este sărbătoarea internaţională a îndrăgostiţilor. Pe 14 februarie, peste tot în lume, este celebrată iubirea prin cântece, cine romantice, cadouri în formă de inimă, buchete de flori şi plimbări sub clar de lună. Dar Valentine's Day poate fi la fel de reuşită şi în faţa micului ecran, vizionând un film romantic.

12 feb. 2014, 08:07

Valentine’s Day este ziua perfectă pentru un film romantic, de care te poţi bucura alături de iubit sau iubită sau, de ce nu, în singurătate. Iată câteva sugestii de filme romantice reuşite, pe care să le vezi de Ziua Îndrăgostiţilor.

10. De Crăciun nu stăm acasă! (Four Christmases, 2008)

De Crăciun nu stăm acasă! este o comedie romantică care îi are ca protagonişti pe talentaţii Reese Witherspoon şi Vince Vaughn. Filmul spune povestea unui cuplu care trebuie să-şi viziteze în ziua de Crăciun, pe rând, părinţii divorţaţi. Situaţiile care decurg din aceste vizite sunt deopotrivă comice şi au un impact asupra relaţiei dintre cei doi.

Valentine’s Day: Cele mai cool cadouri pentru iubita ta de Ziua Îndrăgostiţilor

9. Casablanca (1942)

Dacă vrei să vezi un film de iubire clasic, atunci nu există o alegere mai bună decât Casablanca. Acţiunea are loc în Casablanca, la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Întâlnirea întâmplătoare dintre doi foşti iubiţi dă naştere unui şir de întâmplări neaşteptate şi uneia dintre cele mai faimoase poveşti de dragoste din istoria cinematografiei.

Valentine’s Day: Ce să faci şi ce să NU faci de Ziua Îndrăgostiţilor ca să ai NOROC în dragoste

8. Amurg (Twilight, 2008)

Dacă nu ai văzur deja faimoasa poveste de iubire cu vampiri, atunci Amurg este filmul perfect pentru seara de Valentine’s Day. Kristen Stewart joacă rolul unei adolescente retrase care se îndrăgosteşte de băiatul nou venit în şcoală, intepretat de Robert Pattinson. Ce descoperă însă despre el îi va schimba cursul vieţii.

ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR. La ce CONCERTE poţi merge cu partenerul de VALENTINE’S DAY

7. Pur şi simplu dragoste (Love Actually, 2003)

Pur şi simplu dragoste a devenit şi el un clasic al filmelor romantice. Filmul urmăreşte povestea a opt cupluri foarte diferite între ele, dar a căror vieţi sunt legate.

Valentine’s Day: Yahoo Mail lansează felicitarea de ziua Îndrăgostiţilor

6. Love Story (1970)

Love Story este o poveste de dragoste între un student la drept şi o studentă la conservator. În ciuda diferenţelor dintre ei, Oliver şi Jennifer descoperă că îi leagă o chimie irezistibilă şi o iubire puternică. Unul dintre cele mai romantice filme făcute vreodată, Love Story îţi va încălzi inima de Valentine’s Day.

5. Nopţi albe în Seattle (Sleepless in Seattle, 1993)

Tom Hanks joacă rolul unui bărbat care, după moartea soţiei, nici nu vrea să mai audă de iubire. Totuşi, atunci când fiul său sună la un post de radio în încercarea de a-i găsi o iubită tatălui, lucrurile iau o întorsătură neaşteptată. Cu Meg Ryan în rolul principal, Nopţi albe în Seattle este un alt film romantic clasic, ce nu trebuie ratat.

4. Titanic (1996)

Cine nu a auzit de filmul Titanic? Câştigător a nenumărate premii internaţionale, povestea vaporului gigantic care, în 1912, s-a scufundat în Atlantic şi a luat viaţa a mii de oameni, a stors lacrimi până şi celor mai cinici spectatori. Titanic merită văzut şi revăzut, pentru povestea de dragoste înfiripată la bordul vaporului, pentru efectele speciale spectaculoase şi pentru radiografia emoţionanţă a unei pagini negre din istoria navigaţiei.

3. Când Harry a cunoscut-o pe Sally (When Harry Met Sally, 1989)

Harry şi Sally sunt prieteni buni de ani de zile. Ce se întâmplă însă cu prietenia lor atunci când se lasă duşi de val într-o noapte de pasiune?

2. Mereu la prima întâlnire (50 First Dates, 2004)

Henry Roth este un bărbat care se fereşte de relaţii cum poate mai bine. Asta până o întâlneşte pe fermecătoarea Lucy. Deşi prima întâlnire decurge perfect, Henry află în curând că Lucy are o problemă… specială. Romantic şi comic în aceeaşi măsură, Mereu la prima întâlnire îţi va oferi o seară de neuitat alături de cineva drag.

1. Fantoma mea iubită (Ghost, 1990)

Puţine poveşti de dragoste reuşesc să emoţioneze ca aceasta. Şi puţine poveşti atât de triste pot totuşi să facă uz de umor şi să farmece audienţele ani şi ani de zile. Fantoma mea iubită este un film la care veţi râde, veţi plânge şi vă veţi gândi la el mult după genericul de final.