Valeriu Stoica, despre Băsescu: „Un om care a fost 10 ani preşedinte nu are ce să mai spere de la politică”

Fostul preşedinte al PNL, Valeriu Stoica, a declarat, într-un interviu, că dacă preşedintele Klaus Iohannis, care a fost criticat pentru tăcerea lui, și-ar schimba stilul, atunci "n-ar mai fi el însuși". În ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu, Stoica a arătat că "un om care a fost 10 ani Președintele României nu mai are ce să mai spere pentru el însuși de la politică".

01 sept. 2015, 15:02
Valeriu Stoica, despre Băsescu: „Un om care a fost 10 ani preşedinte nu are ce să mai spere de la politică”

Valeriu Stoica spune că mandatul de până acum al președintelui Klaus Iohannis i se pare unul „previzibil”.

„Rămâne de văzut dacă schimbarea radicală de „stil prezidențial” va determina un câștig în termenii eficienței politice. Este prea devreme pentru a face o asemenea evaluare. (…) Dacă și-ar schimba stilul, Klaus Iohannis n-ar mai fi el însuși. În plus, nu trebuie să uităm că Președintele are atribuții de politică externă mult mai clare decât cele de politică internă. Implicarea în politica internă este însă necesară, în limita atribuțiilor constituționale, iar mandatul lui Klaus Iohannis va fi apreciat nu doar în funcție de obiectivele politicii externe și ale politicii europene, ci și, mai ales, pe baza rezultatelor concrete, perceptibile pentru cetățenii României”, a precizat Stoica pentru evz.ro.

În ceea ce priveşte şansele lui Traian Băsescu de a reveni în politică, Stoica a arătat: 

„Un om care a fost 10 ani Președintele României nu mai are ce să mai spere pentru el însuși de la politică, pentru că, din această perspectivă, nici alegătorii nu mai au ce să spere de la el. Un fost Președinte păstrează însă o mare influență informală, dacă știe să o folosească. Problema este că un asemenea tip de influență este eficace în interiorul unui mare partid, iar Traian Băsescu și-a tăiat punțile de legătură cu PNL. Nu știu dacă va putea și dacă i se va îngădui să le reconstruiască.”