Valeriu Zgonea: De îndată ce am raportul comisiei în cazul Valerian Vreme, convoc plenul

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, luni, că în momentul în care va avea raportul Comisiei juridice a Camerei în cazul deputatului Valerian Vreme va convoca imediat plenul pentru a fi luată o decizie.

06 oct. 2014, 12:15
Valeriu Zgonea: De îndată ce am raportul comisiei în cazul Valerian Vreme, convoc plenul

‘În momentul când am acest raport, eu sunt obligat de Regulament să convoc de îndată Parlamentul. Fiind în sesiune, va fi foarte uşor să-i chem pe colegi la Cameră‘, a spus Zgonea la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

El a adăugat că la Preşedinţie procedurile sunt mai simple atunci când DNA cere aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul foştilor miniştri, în timp ce procedurile parlamentare sunt mai complexe.

Cazanciuc: Avizele pentru urmărirea penală a celor cinci miniştri au fost trimise procurorului general

‘Domnia sa (n.r.-Traian Băsescu) are o procedură mai simplă ca preşedinte şi poate să dea în două-trei minute şi într-un minut aviz, asta e procedura la preşedintele statului. Acolo e o instituţie reprezentată de un om care a fost votat direct, aici e o instituţie cu 404 parlamentari numai la Camera Deputaţilor, deciziile se iau pe baza unor proceduri stabilite tot prin Constituţie. Deocamdată noi suntem în termenele constituţionale şi regulamentare‘, a menţionat Zgonea.

Deputatul independent Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor, a fost acuzat de DNA de abuz în serviciu în dosarul licenţelor IT. DNA a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii parlamentare a acestuia în vederea începerii urmăririi penale.