Valeriu Zgonea: Nu există un om pe faţa pământului care să influenţeze un congres PSD

Valeriu Zgonea a declarat, marţi, referindu-se la interceptările în care Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova discutau despre şefia PSD, că  "nu există un om pe faţa pământului care să influenţeze un congres", în afară de candidatul la preşedinţia partidului.

21 oct. 2014, 09:34
Valeriu Zgonea: Nu există un om pe faţa pământului care să influenţeze un congres PSD

Valeriu Zgonea a spus că Viorel Hrebenciuc i-a spus că discuţia referitoare la şefia PSD „nu a ajuns în această zonă”.

„Eu ştiu acest partid de 20 de ani, probabil sunt printre cei mai vechi membri ai acestui partid. Nu există un parlamentar sau un preşedinte de organizaţie judeţeană sau unul dintre cei 60.000 de membri care să poată influenţa şi să pună un preşedinte al PSD. Este o temă de campanie„, a spus Zgonea.

Social-democratul a insistat asupra ideii că un preşedinte de partid nu poate fi pus de cineva anume, explicând că „Nu există un om pe faţa pământului care să influenţeze un congres”. 

„Uitaţi-va bine in ochii mei, ştiu acest partid si particip la campanii de aproape 20 de ani (…) Nu se poate sub nicio formă ca un om într-un partid atât de mare sa poată să influenţeze votul unui Congres. Ştiu foarte bine mecanismul in partid si in afara de poveştile pe care le transmite presa, stiu cum se poate alege un preşedinte şi nimeni nu poate sa convinga cei câtiva mii de delegatii la congres sa voteze ceva. (…) Nu există un om pe faţa pământului care să influenţeze un congres, decat cel ce candideaza pentru funcţia de preşedinte poate convinge prin discurs, prin emoţie, prin ceea ce se întâmplă acolo”, le-a spus Zgonea jurnaliştilor.

VIOREL HREBENCIUC a demisionat din Parlament: Nu mă răzgândesc. Sunt foare tare psihic. Revin în 2016 VIDEO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, marţi, că VIOREL HREBENCIUC şi-a dat demisia din Parlament. Cererea de demisie a fost înregistrată la cabinetul secretarului general al Camerei. Zgonea a precizat că demisia lui Hrebenciuc va fi anunţată în plenul Camerei, urmând să se vacanteze locul de parlamentar. 

Credem că această funcţie pe care a câştigat-o in 2012 nu trebuie sa fie un obstacol pentru domnia sa si pentru justitie. Îsi depune demisia. Conform procedurilor, o sa anunt in plen saptamana viitoare.  Nu mai este nevoie de niciun vot. Ramane dosarul in Parlament pentru Ioan Adam. Viorel Hrebenciuc şi-a depus demisia, are incredere in justitie, vrea sa mearga demn si are incredere in justitie„, a declarat Zgonea.

VIOREL HREBENCIUC este urmărit penal în trei dosare, iar procurorii au cerut încuviinţarea arestării preventive a deputatului PSD, în Dosarul retrocedărilor ilegale. În urma demisiei, nu mai este nevoie ca deputaţii să se pronunţe pe solicitarea DNA de arestare a lui Hrebenciuc. Rămas fără imunitate, social-democratul va putea fi arestat.