Valeriu Zgonea: Nu poți să fii om de stânga și să spui că ai zburat cu avionul privat

Valeriu Zgonea, preşedintele executiv al PSD, cheamă partidul la o reîntoarcere la crezul lui Ion Iliescu, "sărac şi cinstit". Nu poţi fi un om stânga şi să te afişezi în hoteluri de lux sau zburând cu avioane private, a spus Zgonea. Ziarele mondene au relatat anul trecut că nunta lui Valeriu Zgonea, la Palatul Snagov, a costat 35.000 de euro.

11 feb. 2016, 13:47
Valeriu Zgonea: Nu poți să fii om de stânga și să spui că ai zburat cu avionul privat

Valeriu Zgonea, președintele executiv al PSD, consideră că Partidul Social Democrat trebuie să se reideologizeze. El crede că „nu poți să fii om de stânga și să spui că ai zburat cu avionul privat și că ai stat într-un hotel de cinci stele”.

„Partidele de stânga au niște elemente stabilite foarte clar, unul dintre ele fiind justiția socială, au câteva politici publice pe care le susțin și se uită cu foarte multă atenție la anumite dezechilibre care se creează în societate, astfel încât nimeni să nu fie eliminat de la șansa pe care o are în viață. Reideologizarea înseamnă adaptarea acestor politici publice și a procedurilor de selecție a resurselor umane care pun în aplicare aceste politici, adică oamenii pe care îi vedem în Parlament, în Consiliul local, în Consiliul județean, pe care îi vedem în guverne, astfel încât să înțeleagă menirea pe care o are ca om de stânga și atribuțiile pe care le are și în comportamentul pe care îl are cât timp este membru al partidului și dorește o funcție publică. Este o schimbare totală de atitudine și de manifestare. Nu poți să fii om de stânga și să îți pui poze pe Facebook și să spui că ai zburat cu avionul privat și că ai stat într-un hotel de cinci stele. Atunci poate că ești un om de stânga, dar poate că nu înțeleg eu bine ce înseamnă om de stânga”, a spus Zgonea, într-un interviu pentru DC News.

El a adăugat că PSD trebuie să-și redefinească toate aceste politici publice în cadrul familei de stânga europene și să găsească instrumentele necesare pentru aplicarea lor.

În opinia sa, președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Fifor, are obligația să găsească în departamente acele instrumente care să modernizeze partidul.

Valeriu Zgonea s-a recăsătorit anul trecut, nunta având loc la Palatul Snagov. Ziarele mondene au relatat că petrecerea a costat nu mai puţin de 35.000 de euro