Valeriu Zgonea: Reţinerea lui Nicolae Vasilescu arată că parlamentarii nu sunt mai presus de lege

Reţinerea deputatului Nicolae Vasilescu, preşedinte al Comisiei pentru regulament din Camera Deputaţilor, este o dovadă că nimeni nu este mai presus de lege, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, luni, înainte de şedinţa Biroului Permanent al PSD.

RomaniaTV.net
16 dec. 2013, 13:16
Valeriu Zgonea: Reţinerea lui Nicolae Vasilescu arată că parlamentarii nu sunt mai presus de lege

„Un parlamentar a fost reţinut după o decizie a Înaltei Curţi ca orice cetăţean al României. Asta demonstrează că senatorul şi deputatul nu sunt mai presus de lege şi că, în România, toţi suntem egali în faţa legii. Domnul deputat, fost deputat, Nicu Vasilescu a fost reţinut pentru o faptă pe care a făcut-o înainte de a fi ales deputat. Justiţia îşi face treaba în România şi Parlamentul nu protejează pe nimeni. Este un argument în plus că nimic nu s-a schimbat şi că instituţiile statului îi pot judeca pe parlamentari la fel ca înainte”, a susţinut acesta.

Valeriu Zgonea a adăugat că, în ceea ce priveşte proiectul Codului de conduită, aflat în dezbatere, contribuţia lui Nicolae Vasilescu nu a fost una importantă, ci a vizat doar asigurarea dialogului cu ONG-urile care doreau să aducă amendamente proiectului.

„Comitetul liderilor a adus acele modificări la Codul de conduită. Nu a avut nicio contribuţie importantă. Noi de şase luni discutăm despre aceste lucruri. V-am spus care este calendarul de adoptare şi că este atributul liderilor grupurilor parlamentare, şi nu al unui preşedinte de comisie. Domnul Vasilescu a avut o singură obligaţie, pe care a făcut-o înainte de a fi reţinut, aceea de a se întâlni cu organizaţiile non-guvernamentale. Am spus că este în dezbatere publică, că se pot aduce amendamente astfel încât Codul de conduită al parlamentarului să fie unul modern şi să respecte întotdeauna cerinţele societăţii în care trăim”, a spus Zgonea.

Deputatul PSD Nicolae Vasilescu a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă.