Valeriu Zgonea s-a închinat la mormântul lui Arsenie Boca

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, care a mers la mormântul lui Arsenie Boca, a declarat că susţine demersul Episcopiei Devei şi Hunedoarei de a înfiinţa un punct sanitar pentru a putea veni în ajutor miilor de pelerini care petrec ore în şir la coadă pentru a se ruga la mormânt.

18 apr. 2016, 06:02

Valeriu Zgonea a fost la mormântullui Arsenie Boca şi a văzut mulţimea de oameni care stau la coadă, unii dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale.

„Moștenirea Părintelui Arsenie Boca e dătătoare de speranță pentru zeci de mii de români care vin aici săptămână de săptămână, lună de lună, pentru a-i cere Sfântului Părinte ajutorul. Bătrâni sau oameni tineri, sănătoși sau bolnavi, toți stau la o coadă de câteva ore, indiferent de vreme, pentru a ajunge în fața mormântului Părintelui și a găsi acolo alinare pentru nevoile lor. 

Maicile și preoții mânăstirii le sunt sprijin celor bolnavi și mai puțin ajutorați, dar este nevoie de un punct de prim ajutor pentru zecile de mii de pelerini care își îndreaptă pașii și inima spre Părintele Arsenie Boca. Episcopia Devei și Hunedoarei a inițiat un demers prin care solicită cadru medical specializat pentru a-i deservi pe credincioșii bolnavi, care fac efortul unui pelerinaj la Sfânta Mânăstire Prislop. E o solicitare normală, pe care o sprijin în totalitate, pentru că e inuman să închizi ochii la realitățile zilnice – indiferent de starea de sănătate, zeci de mii de credincioși vor continua să caute ajutorul și ocrotirea Părintelui Arsenia Boca și nimic nu le va dărâma dorința de a ajunge la mormântul Părintelui. De aceea, trebuie să sprijinim această inițiativă a Episcopiei și să privim cu empatie către cei mai bătrâni și bolnavi, care își pun toate speranțele în Sfântul Părinte”, a scris Valeriu Zgonea pe Facebook.

Citeşte şi: 5 profeţii ale parintelui Arsenie Boca care au devenit realitate