DESCOPERIRE DE GROAZĂ. Mormintele unor VAMPIRI, scoase la iveală de săpături arheologice

O echipă de arheologi bulgari a descoperit recent încă un mormânt cu schelete umane, care se presupune că ar fi ale unor vampiri din Evul Mediu, scrie libertatea.ro.

RomaniaTV.net
12 oct. 2014, 16:28
DESCOPERIRE DE GROAZĂ. Mormintele unor VAMPIRI, scoase la iveală de săpături arheologice

Arheologul bulgar Nikolai Ovcharov este autorul unei descoperiri majore, în 2004: oraşul tracic Perperikon, din munţii Rodopi, considerat un adevărat Machu Picchu european. De atunci, a primit supranumele de „Indiana Jones din Balcani”, iar reuşitele sale nu încetează să uimească. Recent, la bazele aşezării Perperikon, Ovcharov a descoperit două morminte în care se aflau schelete umane ce aveau înfipt în torace, în dreptul inimii, câte un ţăruş din metal, scrie libertatea.ro.

DESCOPERIRE IMPORTANTĂ în California. Vezi ce au găsit nişte muncitori în timpul săpăturilor

Conform arheologului, acestea ar data din secolele XIII-XIV, când oamenii credeau în existenţa vampirilor şi făceau ritualuri pentru a se asigura că morţii nu învie. Pe lângă bucăţile din fier din torace, în morminte au mai fost găsite cruci şi lanţuri groase prinse la picioare. Descoperirea este cea de-a treia de acest gen din ultimii doi ani făcută de Ovcharov, care a mai găsit şapte astfel de schelete de vampiri lângă oraşul Sozopol, la ţărmul Mării Negre.