Vânătorul care a împuşcat un câine sub privirea unui copil este cercetat penal

Un vânător clujean este cercetat penal pentru ucidere cu cruzime a animalelor şi uz de de armă letală fără drept după ce a împuşcat, duminică, un câine fără stăpân, în localitatea clujeană Floreşti.

18 feb. 2013, 16:02
Vânătorul care a împuşcat un câine sub privirea unui copil este cercetat penal

Un vânător care a împuşcat, duminică, un câine comunitar în localitatea Floreşti este cercetat penal pentru ucidere cu cruzime a animalelor şi uz de armă letală fără drept.

„Bărbatul este organizatorul unei acţiuni de vânătoare pe fondul de vânătoare 23 Floreşti, pentru care avea autorizaţie de vânătoare colectivă şi la care participau 23 de vânători. Adrian H. a împuşcat un câine comunitar şi este cercetat penal pentru ucidere cu cruzime a animalelor şi uz de armă letală fără drept”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Anca Sidonia Bolba, potrivit Mediafax.

Vânătorul a fost audiat de poliţişti, dar nu a precizat motivul pentru care a împuşcat câinele.

O femeie care locuieşte în Floreşti, Alina Feher, a declarat că animalul a fost împuşcat la 20 de metri distanţă de ea şi de fetiţa ei.

„Am ieşit la plimbare în aer curat cu fetiţa mea de trei ani şi cu câinele nostru. Ne-au însoţit încă doi câini de la bloc. La o distanţă de aproximativ 1.000 de metri de locuinţa noastră şi la 20 de metri de noi, unul dintre câini a fost împuşcat. Am paralizat împreună cu fetiţa mea, pe loc. Am sunat la 112, care m-a transferat la Poliţie, după care încă un tranfer şi încă un transfer şi pauză de 20 de minute. Apoi iar un telefon şi încă o pauză. Între timp am coborat dealul pentru că fetei mele îi era frică, altfel mergeam după vânător. A venit Poliţia între timp, ca să constate moartea câinelui. Au spus că ştiu cine sunt vânătorii şi că au permis”, a afirmat Feher.