Incendiu Colectiv. Vanghelie îi ia apărarea lui Piedone: Legea nu îi obligă pe edili să ceară autorizaţia ISU

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, i-a luat joi apărarea Cristian Popescu Piedone, precizând că o lege din 1999 nu îi obligă pe edili să ceară autorizaţia de la ISU, ci autoritatea însăşi.

12 nov. 2015, 13:24
Incendiu Colectiv. Vanghelie îi ia apărarea lui Piedone: Legea nu îi obligă pe edili să ceară autorizaţia ISU

„Strict legal, Piedone nu prea este vinovat. Piedone este responsabil pentru semnătura pe autorizaţie, dar legea din 1999 nu mă obligă pe mine, ca primar, să cer autorizaţia de la ISU. Este responsabilitatea celor care au autoritatea respectivă”, a declarat joi Marian Vanghelie.

Citeşte şi: Marian Vanghelie, la Tribunal: „Denunţătorul meu are identitate ascunsă. Cât de haioasă e viaţa asta”

Edilul suspendat a precizat că ordonanţa ar trebui verficată pentru a nu încălca legea.

„Ordonanţa trebuie citită punct cu punct pentru a se vedea dacă nu mai e presus decât legea în sine. (…) Nu încercăm să reparăm un rău cu un alt rău. Întrebarea mea este că în loc să căutăm un vinovat în persoana lui Piedone, nu ar fi mai să vedem de ce a murit acel poliţist care nu avea de ce să meargă noaptea pe ploaie cu 100 de km/h? Nu credeţi că acolo e o problemă majoră? Trebuie să vedem cine este punctual de vină. Dacă încercăm să dăm o vină colectivă, generală, doar pentru a împăca familiile, nu rezolvăm o problemă”, a declarat Marian Vanghelie la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, ca fostul primar Cristian Popescu Piedone să fie eliberat, informează România TV.

Curtea de Apel București a judecat miercuri contestația depusă de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu – Piedone la decizia prin care a fost arestat preventiv, în dosarul în care este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie,