Vanghelie vrea să scape de ARESTUL la DOMICILIU pentru că e STUDENT: Mă apuc să învăţ acum să fac marmeladă?

Marian Vanghelie s-a prezentat, marți, la Curtea de Apel București unde s-a judecat o constestație depusă la menținerea arestului la domiciliu. Edilul suspendat al Capitalei vrea să fie plasat sub măsura controlului judiciar pentru a putea merge la cursuri universitare.

13 oct. 2015, 07:36
Vanghelie vrea să scape de ARESTUL la DOMICILIU pentru că e STUDENT: Mă apuc să învăţ acum să fac marmeladă?

Marian Vanghelie vrea să fie judecat sub măsura controlului judiciar, motivând că este student și trebuie să fie prezent la cursuri. De altfel, a adus și o adeverință care să certifice acest lucru.

Întrebat astfel de jurnalişti dacă unul dintre argumentele aduse în faţa instanţei a fost acela că este student, Vanghelie a spus: „Şi faptul că sunt student şi faptul că am 2 copii şi faptul că vreau să particip la o viţă normală. La sumele astea industriale despre care se discută ar trebui să doresc eu să stau in arest la domiciliu”.

„Sunt în administraţie publică. Nu pot să studiez altceva dacă 15 ani am lucrat în administraţie. (…) 

Mă apuc să învăţ acum să fac marmeladă? Ce să fac acum? Nu sunt nici economist, nici jurist. Studiez admnistraţie publică (…) Am fost la cursuri, puteţi să verificaţi. Sunt anul doi„, a adăugat edilul-

Întrebat fiind de ce nu a ales să o facultate din Bucureşti, edilul suspendat al sectorului 5 a răspuns: „Am fugit de ideea de a merge în Bucureşti, unde mă cunoaşte lumea (…) N-am vrut să se interpreteze că am cunoştinţe (…) Sunt la o facultate privată”.

Întrebat ce fel de student este, el a precizat: „Nu am niciun 10, că nu am vrut să iau 10”.

„La mine lucrurile în administraţie merg pe logică. Luam cursurile, mă uitam pe diagonală şi în proporţie de 70%, 80% erau lucruri pe care le ştiam din experienţă”, a precizat edilul suspendat al sectorului 5.

Vanghelie a mai explicat că el este un „om logic” şi acest lucru l-a spus în faţa magistraţilor.

„Am explicat că au trecut 4 luni de când sunt arestat preventiv, 3 luni de când sunt arestat la domiciliu. Am explicat că nu am pe cine să influenţez că mă vad cu 20-30 de colegi în fiecare zi. (…) Aşa că nu am de gând şi nu doresc să influenţez”, a declarat Marian Vanghelie la ieşirea de la Curtea de Apel Bucureşti.

Citeşte şi: Vanghelie, IRONIC cu privire la condiţiile din arestul central: „E senzaţional acolo! Te duci ca la spa”

Primarul suspendat al Sectorului 5 este acuzat de acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2006 – 2014, primarul Marian Vanghelie ar fi cerut şi primit de la omul de afaceri Marin Dumitru foloase materiale în valoare de peste 30 de milioane de euro.

În schimbul acestui comision, ce reprezenta 20% din încasări, edilul l-ar fi ajutat pe afacerist să semneze mai multe contracte cu Primăria. Marian Vanghelie este în arest la domiciliu din 10 iulie.