Vanghelie: Pe 2 noiembrie trebuie să luăm minimum 45%

Primarul sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat, vineri, că îşi doreşte ca în primul tur al alegerilor prezidenţiale candidatul PSD Victor Ponta să obţină un scor de 45%, urmând ca în cel de-al doilea tur al scrutinului să reuşească să obţină votul a şase milioane de români.

12 sept. 2014, 15:36
Vanghelie: Pe 2 noiembrie trebuie să luăm minimum 45%

În timpul Conferinţei PSD Bucureşti, Vanghelie a subliniat faptul că, în ciuda ‘supărărilor din trecut’, bucureştenii social-democraţi trebuie să susţină candidatura lui Victor Ponta în alegerile prezidenţiale, aşa cum o va face şi el.

Totuşi, Marian Vanghelie a recunoscut că la Comitetul Executiv al PSD organizat la Orăştie i-a spus premierului că nu l-a convins să îi ofere sprijinul său.

„Trebuie şi este necesar să îl susţinem pe Victor Ponta, indiferent de supărările noastre în partid, indiferent de ceea ce a existat în această perioadă. Trebuie să îl susţinem ca să ne luăm ţara înapoi. România este a românilor şi nu a lui Traian Băsescu şi a celor de dreapta. (…) Noi trebuie să luăm pe 2 noiembrie minimum 45%, iar pe 16 noiembrie şase milioane de voturi din cele nouă milioane jumătate de voturi”, a spus Vanghelie.

Candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia României, validată de Congresul extraordinar al PSD

Primarul sectorului 5 a adăugat că, în opinia sa, Victor Ponta ‘a crescut frumos’ în ultimii ani, remarcând şi faptul că preşedintele PSD, într-un timp scurt, a reuşit să îşi întărească relaţiile pe plan extern.

„Nu sunt fan Victor Ponta, dar a crescut în această perioadă foarte frumos, foarte bine. Am fost atent la alegerile locale care au fost foarte grele şi faptul că s-a dus ca un lider din judeţ în judeţ, că a avut curajul de a spune anumite lucruri şi le-a spus cu subiect şi predicat, asta ne arată că este pregătit pentru funcţia de preşedinte. (…) Nu este acelaşi Victor Ponta care când a venit a dat afară nişte oameni dintr-o organizaţie”, a spus Vanghelie.

El a adăugat că îşi doreşte ca Victor Ponta să fie ‘un om de echipă, echilibrat, care să nu mai aibă duşmănii şi care să spună: Stânga-dreapta este România şi eu sunt preşedintele vostru! Nu vă mai bateţi între voi! Nu vă mai arestaţi între voi, nu vă mai faceţi dosare penale între voi ca nebunii’.

Gabriel Oprea: În aceste alegeri nu contează numai numele candidatului, contează ideile pe care le reprezintă

Vanghelie a adăugat că nu este ‘împotriva DNA-ului şi nici a pactului politic semnat de Victor Ponta’, afirmând că mediatizarea excesivă a investigaţiilor din Justiţie nu este un model de recomandat.

„Acesta nu este un model de societate pe care să îl prezentăm copiilor noştri. (…) Cei care au probleme cu justiţia trebuie să plătească, dar pe noi nu ne interesează ca în fiecare dimineaţă să vedem mascaţii cum sar gardurile ca să îi ia pe unii doar ca să putem face acest circ. (…) Nu este treaba noastră, este treaba Justiţiei şi nu cred că e treaba copilului meu să ştie dacă mâine dimineaţă Nicuşor Constantinescu va fi arestat. Copilul meu vreau să înveţe şi să fie liniştit”, a mai spus Marian Vanghelie.

În încheierea discursului său, Vanghelie i-a asigurat pe social-democraţii din Bucureşti că îl va sprijini ‘zi şi noapte’, în campania electorală, pe Victor Ponta, dar îl va atenţiona pe acesta că ‘toată societatea românească vrea un preşedinte echilibrat… nici bătăuş, nici luptător’.

„Am să fiu în această campanie cu Victor Ponta, cu tot ce am să pot eu. (…) Eu sunt un om de stânga şi vă iubesc mult pe dvs. (…) Mă voi bate ca Victor Ponta să ajungă preşedinte şi va câştiga, să ştiţi! (…) Cred în victoria pe care o vom avea şi voi fi zi şi noapte (alături de Victor Ponta – n.r.), cum am fost şi lângă Mircea Geoană, Adrian Năstase, cum am fost lângă Ion Iliescu”, a susţinut Vanghelie.

El a recunoscut totodată că a avut ‘talentul’ de a fi pe poziţii contradictorii cu preşedinţii PSD.

„De-a lungul timpului am avut eu talentul să mă cert cu mulţi preşedinţi de partid (PSD – n.r.)”, a conchis acesta.