Vânzările de biciclete noi le-au depăşit pe cele de automobile noi, în România

Vânzările de biciclete noi le-au depăşit, în ultimii ani, în România, pe cele de automobile noi, numai în 2012 acestea ridicându-se la 380.000 de unităţi, în comparaţie cu cifra de aproape 70.000 de automobile comercializate la nivel naţional, arată rezultatele celui mai recent studiu GfK Cars&Drivers.

21 aug. 2014, 13:54
Vânzările de biciclete noi le-au depăşit pe cele de automobile noi, în România

Conform cercetării, cele mai multe biciclete se găsesc în mediul rural, acolo unde, pentru 20% dintre locuitori, este singurul mijloc de locomoţie, informează Agerpres. Astfel, regiunile în care locuitorii pedalează cel mai mult sunt: Banat-Crişana-Maramureş şi Muntenia. La polul opus se situează municipiul Bucureşti şi zona Dobrogei.

Citeşte şi Altfel de vacanţă. Concediul în care trebuie să parcurgi 30-70 de kilometri pe zi, pe bicicletă. Cât costă

Din datele GfK reiese faptul că 30% dintre românii care au maşină sunt şi posesori de bicicletă, iar 2% din populaţie deţine atât un scooter, cât şi o bicicletă.

Citeşte şi Comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 3,9%, ca serie brută, în aprilie

Totodată, intenţia de cumpărare a unui automobil este mai accentuată în oraşele medii şi mari decât în Bucureşti. Un procentaj de 6% dintre români doresc să îşi achiziţioneze o maşină în următoarele 12 luni, mare parte dintre ei orientându-se spre modele second-hand.

Studiul a fost realizat în luna iunie pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia cu vârsta de minimum 15 ani. Marja de eroare este de 3%.