VAR intră şi în fotbalul românesc. Vom avea arbitraj video în Liga 1, din acest sezon

Asistenţa video pentru arbitraj (VAR) va fi implementată în Liga I în acest sezon, începând cu play-off-ul campionatului, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Orlando Nicoară, directorul general al EAD Interactive, deţinătorul drepturilor TV pentru primul eşalon al fotbalului românesc.

11 iul. 2019, 10:39
VAR intră şi în fotbalul românesc. Vom avea arbitraj video în Liga 1, din acest sezon

Vom încerca să avem implementat arbitrajul video din play-off-ul acestui sezon şi din sezonul viitor să-l împlementăm la toate meciurile. Face parte din producţia meciurilor de Liga I, producţie care trebuie să respecte anumite standarde, să fie respectate cerinţele pentru arbitrajul video„, a declarat Orlando Nicoară.

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, spune însă că VAR-ul nu va fi implementat din acest sezon dacă FRF nu va specializa arbitrii.

Dacă ne întârzie federaţia cu specializarea arbitrilor, atunci nu o să putem să implementăm cum ne-am propus. Arbitrajele sunt coordonate de federaţie, prin Comisia Centrală a Arbitrilor şi trebuie să-i trimită la specializare. Altfel, nu putem să implementăm.

Bineînţeles, pe costurile lor, dacă era la noi CCA, plăteam noi. Dacă nu e la noi, trebuie să plătească federaţia, bănuiesc că e normal, nu? Cluburie nu trebuie să plătească. Au spus că da (n.r. – FRF), dar eu cred că arbitrii nu sunt pregătiţi. Am avut arbitrii internaţionali care nu au fost în Champions League pentru că nu erau pregătiţi. Cei pentru campioantul intern nu cred că sunt specializaţi„, a declarat Iorgulescu.