Vasile Blaga: Dacă Monica Macovei va candida ca INDEPENDENT, va fi RADIATĂ automat din PDL VIDEO

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că, în momentul în care va candida ca independent, Monica Macovei va fi automat radiată din partid, potrivit Statutului formaţiunii democrat-liberale.

29 aug. 2014, 14:01
Vasile Blaga: Dacă Monica Macovei va candida ca INDEPENDENT, va fi RADIATĂ automat din PDL VIDEO

Avem un statut foarte clar, care spune la articolul 20 că, în momentul în care domnia sa va candida independent, automat este la radiere, la capitolul radieri, va fi radiată din rândurile membrilor Partidului Democrat, este radiată automat şi acest articol este prins în statut„, a declarat Vasile Blaga.

Vasile Blaga: Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, dată din disperare

Liderul PDL a spus că, prin decizia de a candida ca independent, Monica Macovei aduce prejudicii PDL.

„Am spus din primul moment că da, mai ales că domnia sa nu a fost oprită niciun moment să participe la o competiţie internă în partid. Eu nu ştiu un alt candidat în afara domnului Iohannis care să fi fost desemnat mai democratic de propria structură politică şi aici mă refer la Alianţa Creştin Liberală şi de marele partid liberal. Pe de o parte, a fost competiţia internă câştigată de Cătălin Predoiu şi a fost etapa a doua, aşa cum ne-am înţeles, între PDL şi PNL – o competiţie între domnul Cătălin Predoiu şi domnul Iohannis. Ce ne bucură pe noi, azi, este că noi toţi, în frunte cu domnul Predoiu, suntem azi cei mai mari suporteri ai domnului Iohannis şi vom fi în această campanie”, a explicat Blaga.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, candidat independent la Preşedinţie, a precizat că va lua „foarte curând” o decizie în privinţa relaţiei sale cu PDL.

Monica Macovei, propunere-inedită: Un PARTID să se poată înfiinţa cu cel puţin 3 MEMBRI