VASILE BLAGA, după denunţul lui Darius Vâlcov: Probabil vrea să scape, ca şi alţii, de pedeapsă VIDEO

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a negat din nou, vineri, acuzaţiile ce i-au fost aduse de Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor, spunând că el nu a cerut niciodată să i se acorde contracte vreunei firme. Blaga a explicat denunţul lui Vâlcov prin faptul că acesta "probabil vrea să scape, ca şi alţii de pedeapsă".

22 mai 2015, 07:39
VASILE BLAGA, după denunţul lui Darius Vâlcov: Probabil vrea să scape, ca şi alţii, de pedeapsă VIDEO

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov l-a denunţat pe Vasile Blaga la DNA, spunând că acesta s-a asigurat ca Tehnologica Radion să câştige lucrările făcute pe bani publici în municipiul Slatina, în perioada în care Vâlcov era primar al oraşului. 

„Nu i-am cerut cerut domnului Vâlcov si nimanui, de altfel, sa acorde cuiva in tara asta vreun contract nici pentru firma Tehnologica, nici pentru vreo alta firma. Niciodata. Nu aveam niciun motiv sa spun lucrurile astea„, a reacţionat, vineri, Vasile Blaga.

Întrebat cum îşi explică faptul că numele său este invocat în acest dosar, Blaga a spus: „Domnul Valcov cred ca, initial, ca sa isi rezolve problemele fata de subordonati, probabil ca a facut astfel de declaratii acolo…. Dar, repet, niciodata nu am fost implicat in atribuirea unui contract vreunei firme, nu am intervenit si nu am fost în Olt sau  la sediul partidului ca sa ii spun sa dea vreun contract firmei Tehnologica. Probabil ca vrea sa scape, ca si altii,  de pedeapsa sau de o parte din pedeapsa.

Nu puteam in 2009 sa discut cu el despre contractari din 2010. Eu in 2009 eram la Ministerul Dezvoltarii si nici macar nu era pe Ministerul Dezvoltarii proiectul respectiv, era pe Mediu”.

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov l-a turnat pe Vasile Blaga la DNA. Ce acuzaţii îi aduce. REACŢIA fostului şef PDL

Liderul PNL a mai spus că nu a avut niciun fel de relaţii cu Theodor Berna şi nu a controlat in niciun fel firma Tehnologica.

„Nu, nu o controlam prin nimeni. Mai mult, s-a spus si o absurditate, ca as controla-o prin fiica mea. Pai, fiica mea nici măcar nu il cunoaste pe dnul Berna, nu au schimbat două vorbe niciodata domnul Berna cu fiica mea. Cum sa controlez eu firma asta? E firma domnului Berna sau a cui o fi…”, a conchis Blaga.

Numele lui Vasile Blaga apare în rechizitoriul lui Darius Vâlcov. Fostul ministru de Finanţe a declarat că Vasile Blaga s-a asigurat ca Tehnologica Radion să câştige lucrări pe bani publici în Slatina. Darius Vâlcov a declarat că în 2009 a fost chemat de Vasile Blaga la discuţii şi acesta i-a spus că ştie că în Olt vor fi organizate nişte licitaţii şi că, în viitor, alocarea de fonduri pentru primăria Slatina se va face cu condiţia ca Tehnologica Radion să câştige licitaţiile.

Vâlcov a mai precizat că avea cunoştinţă că firma Tehnologica Radion nu era condusă de Theodor Berna, fostul consilier personal al preşedintelui Traian Băsescu, ci de greii PDL. 

„Inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN a arătat că avea cunoştinţă că BERNA THEODOR a fost consilier personal al Preşedintelui României, că S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. era condusă din umbră” de către greii PDL de la acea vreme, printre care se afla şi VASILE BLAGA”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

„Inculpatul Vâlcov Darius a arătat că, în anul 2009, a fost chemat de Vasile Blaga la sediul central al Partidului Democrat Liberal și i-a spus, confidențial, că știe că în Olt se va licita pentru niște lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, transmițându-i, fără echivoc, că alocarea în viitor a fondurilor pentru unele lucrări la Primăria Slatina se va face sub condiția ca SC Tehnologica Radion SRL să câștige licitațiile. Prin urmare, inculpatul trebuia să intervină pentru anularea licitațiilor, scopul urmărit fiind acela ca SC Tehnologica Radion SRL, prin reprezentantul său Berna Theodor, să câștige toate cele 3 licitații”, se arată în rechizitoriu.

Cum se apără Vasile Blaga

După apariţia in presă a unor părţi din rechizitoriul procurorilor DNA în dosarul lui Darius Vâlcov, Vasile Blaga a declarat, la România TV: „Nu am făcut niciodată presiuni aspura domnului Vâlcov. Absolut niciodată nu am făcut presiuni asupra cuiva pentru contracte şi nu am intervenit pentru vreun contract între o firmă şi primăria pe care o  conducea Darius Vâlcov. Îl cunosc pe patron (n.r. al Tehnologica Radion) din 2001 – 2002, dar nu am intervenit niciodată pentru el la vreo licitaţie. Contractul de care fce vorbire Darius Vâlcov nu avea nicio legătură cu Ministerul Dezvoltării. Nu ştiu de ce ar spune Darius Vâlcov aşa ceva despre mine, nu sunt în pielea lor şi nu vreau să fiu în pielea lor. Probabil vor să-şi mai scurteze pedepsele. Nu am avut niciun fel de intervenţie şi nici nu am fost chemat să dau vreo explicaţie”, a spus Vasile Blaga.

Copreşedintele PNL a vorbit şi despre problemele cu legea ale ginerelui său, spunând că a răcit relaţiile cu acesta tocmai din cauza afacerilor sale nu tocmai curate, după cum au fost prezentate în presă.