Vasile Blaga: Eu doresc mai mult ca oricine unificarea dreptei. Nu îl pot reevalua pe Antonescu

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă, la Alba Iulia, că îşi doreşte mai mult ca oricine altcineva unificarea dreptei, el adăugând că prezidenţialele de anul viitor vor fi câştigate de candidatul democrat-liberal, adăugând că nu îl poate reevalua pe Crin Antonescu, iar acesta nu va avea susţinerea PDL.

RomaniaTV.net
23 nov. 2013, 15:11
Vasile Blaga: Eu doresc mai mult ca oricine unificarea dreptei. Nu îl pot reevalua pe Antonescu

„Eu doresc mai mult ca oricine altcineva (n.red. – unificarea dreptei). Îmi doresc mai mult ca oricine altcineva mai ales că avem experienţă în tot felul de unificări. Acest partid ştie, ca pe fundamente foarte serioase, să facă şi alianţe şi fuziuni”, a spus Vasile Blaga în faţa Consiliului de Coordonare Judeţean Alba.

El a făcut referire la „Alianţa Dreptate şi Adevăr” şi la fuziunea dintre PD şi PLD. „Iată cum trebuie făcută o unificare, de orice fel, pe partea dreaptă. Nimeni nu poate să ceară acestui partid să dispară, să se topească, pentru că s-ar topi, de fapt, inima dreptei, care este PDL-ul”, a declarat Vasile Blaga.

Preşedintele PDL le-a mai spus celor peste 700 de democrat-liberali prezenţi, sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, că el nu poate să îl reevalueze pe liderul PNL, Crin Antonescu, iar PDL îşi va susţine propriu candidat de dreapta, nu pe acesta.

„Eu nu mă pricep la reevaluări. Eu nu-l pot reevalua pe Antonescu. Cum să-l reevaluez eu pe Antonescu după ce l-am văzut în vara anului 2012 atacând România şi statul de drept? Cum să-l reevaluez pe Antonescu pe care l-am văzut, din nefericire pentru el, şase săptămâni la Cotroceni? Şi dacă dormea, filozof rămânea. Dar, din păcate, aţi văzut ce-a făcut. Nu-l putem sprijini, pentru că şi el, şi, înaintea lui, Năstase, şi-au propus să ne distrugă. Cum aş putea eu să vă cer să-l sprijiniţi pe Ponta? Ferească Dumnezeu. Şi atunci, hai să mergem înainte, noi, cu un candidat al nostru, care sunt convins că va convinge dreapta”, a declarat preşedintele PDL. El a adăugat că partidul are forţa ca să-l susţină „pe cel mai bun şi pe cel mai puternic om de pe partea dreaptă, dar care nu se va numi Antonescu, şi care va câştiga Preşedinţia”.

Vasile Blaga a mai spus că PDL va merge singur în europarlamentare, „ca să-şi măsoare forţele în faţa electoratului”, propunându-şi obţinerea a cel puţin 7-8 locuri de europarlamentar. „Noi ne propunem ca partidul mobilizat, cu o listă foarte bună, să depăşim 20%. Asta înseamnă 7 – 8 locuri minimal. Asta încercăm să obţinem, spre asta ne îndreptăm”, a declarat preşedintele PDL.

Vasile Blaga a participat sâmbătă la alegerea noului Birou Permanent Judeţean Alba al PDL. Singurul candidat la funcţia de preşedinte a fost Mircea Hava, lider al democrat-liberalilor din Alba din 1994.