Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, anchetat in DOSARUL RETROCEDĂRILOR

Vasile Geambazi, nepotul preferat al lui Gigi Becali, ar putea fi anchetat în megadosarul retrocedărilor! Geambazi, cel care deţine în acte şi clubul de fotbal Steaua, ar putea fi anchetat din cauza unei despăgubiri record de 65 de milioane de euro!

02 dec. 2014, 12:21
Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, anchetat in DOSARUL RETROCEDĂRILOR

Despăgubirea obţinută de nepotul lui Gigi Becali este menţionată chiar în referatul cu propunerea de arestare din dosarul în care Alina Bica şi Crinuţa Dumitrean au ajuns după gratii!

Nepotul lui Gigi Becali a ţinut prima pagină a ziarelor cu despăgubirea sa record: peste 65 de milioane de euro primite pentru un teren de 21 de hectare în Voluntari. Familia lui Vasile Geambazi, însă, nu a fost niciodată proprietară peste acel teren. Nepotul lui Becali a urmat aceeaşi reţetă ca Stelian Gheorghe, afaceristul apropiat de Elena Udrea şi Dorin Cocoş, care este anchetat în dosarul ANRP. Geambazi a cumpărat drepturile litigioase ale terenului şi în 2010 dosarul său de despăgubire a ajuns pe masa aceleiaşi comisii din cadrul ANRP din care făceau parte Alina BIca şi Crinuţa Dumitrean, acum arestate în dosarul DNA. Din cauza sumei record obţinute de Geambazi, şi retrocedarea acestuia a fost analizată de DNA.

Membrii comisiei au constatat că şi valoarea terenului cerut de nepotul lui Becali a fost supraevaluată. De aceea, despăgubirea obţinută de nepotul lui Becali a fost redusă de ANRP cu peste un milion de euro.

Crinuţa Dumitrean, acum arestată în dosarul lui Gheorghe Stelian, era preşedintele comisiei din care mai făcea parte şi colega ei de arest, Alina Bica, fosta şefă DIICOT.

Între timp, Înalta Curte a confirmat despăgubirea obţinută de nepotul lui Becali. Vasile Geambazi, însă, continuă disputa cu statul român pentru că vrea toţi banii odată, şi nu în rate, aşa cum au stabilit autorităţile.

„În dosarul 22716/FFCC (n.r. dosarul lui Geambazi – în care evaluatorul stabilise o valoare de 303.342.900 lei) au solicitat reevaluarea suprafeţelor de teren pentru care urmau a fi acordate despăgubiri, în urma reevaluării fiind stabilite valori de 297.630.000 lei, mai puţin cu 5.712.900 lei (a se vedea procesul-verbal de şedinţă al C.C.S.D. din 26.05.2011)”, a stabilit comisia.