Vasile Pruteanu, dat jos de prefect de pe scaunul de la CJ Neamţ

Prefectul de Neamţ, Mihai Archip, a decis, marţi, prin ordin, încetarea de drept a mandatului de preşedinte al CJ Neamţ al lui Vasile Pruteanu (PDL), care a anunţat că va candida din partea USL, Pruteanu spunând că acest ordin este un abuz fără precedent şi că îl va ataca în instanţă.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 13:36
Vasile Pruteanu, dat jos de prefect de pe scaunul de la CJ Neamţ

Şeful de cabinet al prefectului de Neamţ, Amalina Pena, a declarat că prefectul Mihai Archip a decis, marţi, prin ordin, încetarea de drept a mandatului de preşedinte al CJ Neamţ al lui Vasile Pruteanu.

Ea a precizat că decizia a fost luată în condiţiile în care Pruteanu a anunţat că va candida din partea USL la funcţia de preşedinte al CJ Neamţ, pierzând calitatea de membru al PDL, partid pe lista căruia a fost ales.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu, a declarat că ordinul prefectului de încetare a mandatului este „un abuz fără precedent” şi că îl va ataca în instanţă.

El a arătat că în cursul zilei de marţi a făcut doar o simplă declaraţie prin care a anunţat că va candida din partea USL la funcţia de preşedinte al CJ Neamţ.

Pruteanu a explicat că nu a demisionat din PDL şi că urma să parcurgă paşii legali, cu înscrierea în PNL şi apoi demisia din funcţia de preşedinte al CJ Neamţ.

„Mi se pare că trăim într-o altă ţară”, a spus Vasile Pruteanu.

Preşedintele CJ Neamţ a respins şi acuzaţiile preşedintelui PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan, care a declarat că acesta a plecat la USL deoarece a fost declarat incompatibil de către ANI şi Curtea de Apel şi „vrea să se ascundă de braţul legii la USL”.

„E doar o sesizare ANI pentru un presupus conflict de interese”, a spus Pruteanu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, prim-vicepreşedinte al PDL Neamţ, a anunţat, marţi, că se va înscrie în PNL şi va candida din partea USL pentru un nou mandat.

Preşedintele PNL Neamţ, Dorin Ursărescu, a declarat pentru MEDIAFAX că Vasile Pruteanu va candida din partea PNL, susţinut de USL, pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean. El a arătat că înainte de se înscrie în PDL Vasile Pruteanu a fost membru PNL şi că sunt discuţii de mai mult timp pentru o candidatură a acestuia din partea liberalilor.

Ursărescu a spus că Pruteanu este printre puţinii oameni din PDL Neamţ cu care se poate discuta şi că acesta are o relaţie foarte bună cu mulţi primari care îl sprijină.

La rândul său, liderul PSD Neamţ, senatorul Ion Chelaru, a declarat că Vasile Pruteanu are toată susţinerea PSD pentru candidatura la CJ.

El a spus că, din câte ştie, aproximativ 20 de primari PDL din judeţ îl vor urma pe Pruteanu la USL.