Vasile Turcu, în moarte cerebrală. Starea lui s-a înrăutăţit UPDATE

Omul de afaceri Vasile Turcu, fost acţionar al lui Dinamo, ar fi încetat din viaţa în această dimineaţă, la o săptămână după ce a fost găsit spânzurat în locuinţa sa. Purtătorul de cuvânt de la Spitalul Floreasca nu a confirmat decesul, Vasile Turcu aflându-se în moarte cerebrală.

RomaniaTV.net
08 mart. 2017, 08:50
Vasile Turcu, în moarte cerebrală. Starea lui s-a înrăutăţit UPDATE

UPDATE 11:09: Deşi iniţial s-a lansat ipoteza că Vasile Turcu ar fi încetat din viaţă în această dimineaţă, omul de afaceri se află în moarte cerebrală. El este în continuare conectat la aparate, însă semnele vitale sunt extrem de slabe.

Vasile Turcu ar fi încetat din viata după 7 zile de coma profundă, în care a fost ţinut în viaţa doar de aparate, arată sport.ro.

Cu o zi în urmă medicii vorbeau despre ultimele ore din viaţa fostului acţionar al clubului Dinamo.

Vasile Turcu a fost ţinut în viaţă, din momentul internării, doar de aparate. Starea lui s-a înrăutăţit odată cu trecerea timpului, iar azi omul de afaceri a decedat, scrie şi digisport. Vasile Turcu, fostul acționar al lui Dinamo, a trecut în neființă în cursul acestei zile, după o săptămână în care s-a aflat în comă profundă, a anunţat şi Dolce Sport.

Familia încă nu a confirmat decesului omului de afaceri.

În vârstă de 62 de ani, Vasile Turcu a ajuns, miercurea trecută, în stop cardio-respirator la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost resuscitat, starea lui rămânând, însă, critică. Surse judiciare au precizat că omul de afaceri a fost găsit în stare de inconștiență de către o persoană din familia sa, după ce a încercat să se spânzure în sala de gimnastică de la subsolul propriei case.

Vasile Turcu era patronul grupului Romconstruct, care a obţinut mai multe contracte cu statul, printre care cele pentru renovarea clădirii Operei Naţionale din Bucureşti, a Muzeului Naţional de Istorie a Românilor şi a Arcului de Triumf.

În noiembrie 2008, Turcu a fost audiat de DNA în legătură cu renovarea Operei Naţionale.

Vasile Turcu a fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti între 2004 şi 2011. El s-a retras de la clubul dinamovist atunci când i-a vândut acţiunile lui Nicolae Badea.

Medicii vorbesc despre ultimele ore din viaţa afaceristului

 
Dacă până acum medicii susţineau că starea de sănătate a lui Vasile Turcu este gravă, însă era  stabilă. Marţi, însă, surse medicale au declarat pentru România TVcă semnele vitale ale fostului acţionar al clubului Dinamo au început să cedeze.

Tensiunea extrem de mică şi pulsul slab îi pun în pericol viaţa. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire şi vorbesc despre ultimele ore din viaţa afaceristului.

 
 

Vasile Turcu a încercat să-și ia zilele, miercuri, în jurul orei 10, în vila sa de pe Strada Nicolae Caranfil, din București. Soţia sa, Elena, l-a găsit în sala de fitness de la subsolul imobilului. Turcu avea în jurul gâtului un cordon de halat de baie și atârna de bara unui spalier. Femeia a avut puterea să taie ștreangul, în timp ce menajera a sunat la 112. Un echipaj SMURD a ajuns la fața locului, iar personalul medical l-a resuscitat zeci de minute pe Turcu, apoi l-a transportat la spital, în stare de inconștiență.

Vasile Turcu, internat de urgenţă la spital în STARE GRAVĂ. A încercat să se sinucidă!

Anchetatorii au găsit şi un bilet de adio lăast de Vasile Turcu.

„Totul a plecat de la supărări de pe urma afacerilor care nu-i mai mergeau. Pe fondul afec­țiunilor cardiace de care suferea, agravate de vremea schimbătoare, Vasile a intrat în depresie. Puțină lume știe: și tatăl lui e într-o situație gravă, în comă, la același spital! Vasile ar fi lăsat un bilet de adio, în care, între altele, explica familiei ceva de genul: îmi pare rău că nu vă mai pot sprijini cum o făceam cândva”, susține un apropiat de-al afaceristului pentru Libertatea.

Surse din preajma lui Vasile Turcu vorbesc de-spre faptul că acesta ar fi vrut să divorțeze pentru o altă femeie, iar soția îi refuza divorțul.