Vasilescu: Ar fi cea mai mare PROSTIE ca românii să îşi ţină banii la ciorap

Veştile proaste din sectorul bancar, cum ar fi închiderea sucursalei de la Bucureşti a Bank of Cyprus, îi fac pe români să fie din ce în ce mai prevăzători cu banii lor. Astfel, unii dintre ei preferă să îşi ţină banii "la ciorap", în loc să îi depună în bănci. Pentru aceştia, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a făcut câteva recomandări la România TV.

08 apr. 2013, 14:18
Vasilescu: Ar fi cea mai mare PROSTIE ca românii să îşi ţină banii la ciorap

Ar fi cea mai mare prostie pe care ar putea să o facă cineva, să îşi ţină banii la ciorap. Mai sunt oameni în România care îşi ţin banii la ciorap, dar asta pentru că nu văd alt orizont şi din cauza unei grave inculturi economice. Din fericirie, majoritatea oamenilor îşi ţine banii în bănci şi bine ar fi să aibă şi acţiuni la bursă. Omul este obişnuit ca atunci când economiseşte să îşi ducă banii la bancă şi să facă diferenţe între băncile care sunt mai avantajoase sau mai puţin avantajoase”, a spus Adrian Vasilescu.

Banca centrală a Ciprului a decis prelungirea suspendării operaţiunilor sucursalei de la Bucureşti a Bank of Cyprus, cu încă două săptămâni, până pe 22 aprilie înclusiv. „Această prelungire este necesară pentru derularea negocierilor de vânzare a sucursalei din România, negocieri care încep luni, 8 aprilie, cu băncile care şi-au exprimat interesul pentru cumpărarea acesteia”, potrivit unui comunicat al băncii.

Sucursala de la Bucureşti a Bank of Cyprus a fost închisă lunea trecută, iniţial pentru o săptămână, pe fondul procesului de restructurare prin care trece banca-mamă de la Nicosia. Clienţii pot retrage bani de la bancomate în această perioadă şi pot contacta call center-ul băncii. Clienţii care vor să retragă sume mai mari din cont trebuie să aştepte însă până la redeschiderea agenţiilor.