Vasluienii au sărbătorit Ziua Naţională în Piaţa Centrului Civic

Peste 2.500 de vasluieni au participat, sâmbătă, în Piaţa Centrului Civic din municipiul Vaslui, la manifestările organizate de municipalitate cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

01 dec. 2018, 12:43
Vasluienii au sărbătorit Ziua Naţională în Piaţa Centrului Civic

Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă, în memoria ostaşilor români şi a continuat cu alocuţiuni ale autorităţilor judeţene şi locale şi depuneri de coroane.

„Se împlinesc 100 de ani de când, la Alba Iulia, în ziua de 1 Decembrie 1918 s-a înfăptuit cel mai mare ideal al românilor, ‘Marea Unire’, prin unirea Basarabiei, a Bucovinei şi, în cele din urmă, a Transilvaniei cu Regatul României. Actul istoric de la 1 Decembrie 1918 reprezintă sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, un simbol al împlinirii dorinţei de libertate şi unitate a poporului român. De Ziua Naţională, se impune să rememorăm, cu preţuire şi respect, glorioasele fapte de vitejie ale eroilor neamului, spiritul de dăruire şi sacrificiu pentru împlinirea unui ideal viu – făurirea Statului Naţional Unitar, având la bază unitatea de neam, limbă şi cultură”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

În cadrul paradei militare au defilat angajaţi din cadrul structurilor Ministerului de Interne, detaşamente ale garnizoanelor Bârlad şi Huşi, efective din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii, Penitenciarului Vaslui, al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi al Poliţiei Locale.