Vecin ucis pentru că nu a salutat

Șapte ani de închisoare! Este pedeapsa primită de un bărbat din Suceava care a ucis un om pentru că nu l-a salutat. Victima sa a fost omorâtă în bătaie.

12 mai 2018, 07:04
Vecin ucis pentru că nu a salutat

Un bărbat de 40 de ani din comuna Ostra, judeţul Suceava, a fost condamnat la şapte ani şi două luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. El este acuzat că l-a lovit de mai multe ori cu pumnii pe un consătean care a refuzat să-l salute. În urma loviturilor încasate, victima a decedat.

Decizia Tribunalului Suceava nu este definitivă.

Gavriluţ Flocea a fost trimis în judecată de către procurorii suceveni la începutul lunii iunie 2016. În sarcina lui s-a reţinut faptul că la data de 29 noiembrie 2015, s-a luat la ceartă cu un consătean într-un bar din satul Tarniţa, comuna Ostra, pe motiv că acesta nu a vrut să dea mâna cu el. La câteva zile distanţă, la data de 4 decembrie 2015, cei doi au avut un episod similar în acelaşi bar.

De această dată, Gavriluţ Flocea nu a lăsat lucrurile să se încheia aşa. El l-a urmărit pe consăteanul său pentru a-i cere socoteală pe motiv că nu doreşte să-l salute. Cei doi au avut un schimb dur de replici, ocazie cu care Gavriluţ Flocea l-a lovit cu pumnul în faţă pe partenerul său de scandal. Victima a căzut şi a rămas inconştientă la pământ. Potrivit adevarul.ro, agresorul a fugit, iar bărbatul lovit a fost găsit abia a doua zi de către un vecin. El a fost dus în comă la spital, unde din nefericire a decedat la zece zile distanţă de la internare.