Venezuela a pus un fost şofer în fotoliul prezidenţial: Nicolas Maduro a câştigat alegerile VIDEO

Preşedintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, a fost declarat învingător la alegerile pentru succesiunea lui Hugo Chavez, cu 50,66 la sută din voturi, a anunţat Consiliul Naţional Electoral (CNE).

15 apr. 2013, 05:46
Venezuela a pus un fost şofer în fotoliul prezidenţial: Nicolas Maduro a câştigat alegerile VIDEO

Preşedintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, a câştigat alegerile prezidenţiale din Venezuela, obţinând   50,66% din voturi, după cum a anunţat luni Consiliul Naţional Electoral (CNE).

Maduro, în vârstă de 50 de ani, fusese desemnat succesor la Preşedinţie de fostul lider charismatic, Hugo Chavez după ce boala de cancer a acestuia ajunsese în stadiu avansat.

Maduro a câştigat scrutinul în faţa candidatului opoziţiei Henrique Capriles, în vârstă de 40 de ani, care a obţinut 49,07% din sufragii, a declarat preşedintele CNE, Tibisay Lucena, afirmând că tendinţa este „ireversibilă”.

7.500.000 de mii de oameni au preferat ca la Palatul Miraflores din Caracas să se instaleze fostul şofer de autobuz Nicolas Maduro, în defavoarea liderului opoziţiei, Henrique Capriles.

Maduro a urcat pe scena politică în 2000. În anul 2006, actualul lider de la Caracas a primit funcţia de ministru de externe.

După anunţul numărătorii, preşedintele ales al Venezuelei a apărut în faţa susţinătorilor pentru a le mulţumi. În discursul său, Maduro i-a mulţumit şi lui Hugo Chavez, mentorul său. Imediat, bucuria a pus stăpânire pe Caracas. Susţinătorii lui Nicolas Maduro au dansat de fericire.

Candidatul opoziţiei, Henrique Capriles, a refuzat să recunoască victoria lui Nicolas Maduro la alegerile prezidenţiale înainte de renumărarea tuturor voturilor din scrutinul organizat după moartea lui Hugo Chavez.  „Nu vom recunoaşte un rezultat înainte ca fiecare buletin al venezuelenilor să fie renumărat, unul câte unul„, a declarat Capriles, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în timp ce adversarul său a fusese declarat oficial învingător cu 50,66% din voturi.

Citeşte şi:

Cum a ajuns Nicolas Maduro din şofer de camion preşedintele Venezuelei GALERIE FOTO