Venezuela avertizată de FMI pentru omisiunea de a furniza date economice

Fondul Monetar Internațional a avertizat vineri Venezuela că a omis să furnizeze datele economice uzuale, au afirmat două surse ale agenției Reuters din Consiliul FMI.

RomaniaTV.net
03 nov. 2017, 21:49
Venezuela avertizată de FMI pentru omisiunea de a furniza date economice

După o reuniune a consiliului, sursele respective au precizat că dacă guvernul de la Caracas nu va reacționa la avertisment și nu va ameliora fluxul de date, FMI ar putea emite o „declarație de cenzură”, conform Agerpres.

Joi, președintele venezuelean Nicolas Maduro anunțase că intenționează să restructureze datoria externă a țării sale și că va onora vineri obligațiuni în valoare de 1,1 miliarde de dolari, ajunse la scadență. O altă plată este scadentă luna viitoare, iar deținătorii de titluri au fost invitați pe 13 noiembrie la o întâlnire la Caracas, în contextul unor temeri tot mai mari că Venezuela ar putea intra în incapacitate de plată, menționează Reuters.

Venezuela este membră a FMI, dar nu a mai luat împrumuturi de la Fond de peste un deceniu. Ultima evaluare a economiei venezuelene de către FMI a avut loc în 2004.