Venezuela îşi va alege preşedintele: Lupta se dă între Nicolas Maduro şi Henrique Capriles VIDEO

Venezuela se pregăteşte să desemneze succesorul lui Hugo Chavez. Cei doi candidaţi au început campania electorală, cu mitinguri impresionante.

03 apr. 2013, 06:41

Pe 14 aprilie, venezuelenii sunt chemaţi la urne pentru a-l alege pe noul preşedinte al ţării. Preşedintele interimar Nicolas Maduro, cel pe care Chavez l-a desemnat drept succesorul său, şi-a început campania chiar în satul natal al fostul lider de la Caracas.

„Toate sondajele arată că vom câştiga la o diferenţă de cel puţin 15%”, a spus Maduro, care a promis să câştige alegerile în numele lui Hugo Chavez, care a murit în luna martie.

Un alt miting de amploare a fost cel al contra-candidatului Henrique Capriles, învins de preşedintele defunct în octombrie 2012.

„Aici, cei care au puterea vor face orice pentru ca opiniile voastre să nu se reflecte aici, la urnele de vot. Vor face orice pentru a încerca să rămână la putere”, a declarat Capriles. 

Deşi campania electorală abia a început, sondajele de opinie îl dau drept câştigător pe Nicolas Maduro, un fost şofer de autobuz.