VERDICT în dosarul morţii disidentului Gheorghe Ursu. Vezi ce decizie au luat magistraţii VIDEO

Marin Pârvulescu, torţionarul disidentului Gheorghe Ursu, scapă de anchetă. Magistraţii de la Tribunalul Militar au decis că fostul securist nu trebuie judecat pentru acuzaţiile care i se aduc, informează România TV. Fiul disidentului Gheorghe Ursu a cerut anchetarea ofiţerului de securitate care ar fi provocat moartea tatălui său.

16 oct. 2013, 10:14
VERDICT în dosarul morţii disidentului Gheorghe Ursu. Vezi ce decizie au luat magistraţii VIDEO

Magistraţii de la Tribunalul Militar Bucureşti au decis să respingă cererea făcută de familia lui Gheorghe Ursu de anchetare a ofiţerului de securitate Marin Pârvulescu. El este considerat de membrii familiei ca fiind cel vinovat de moartea lui Ursu, pentru că el este cel care ar fi comandat bătăile la care era supus în închisoare fostul disident.

Gheorghe Ursu a fost arestat în 1985 şi ţinut în închisoare aproximativ 2 luni de zile, timp în care era bătut atât la interogatoriu, cât şi de colegii de celulă. În acest caz au fost condamnaţi doi lucrători de miliţie pentru moartea lui Gheorghe Ursu. A fost condamnat şi colegul de celulă care l-a bătut până la moarte pe Ursu, însă Marin Pârvulescu, cel care a coordonat întreaga anchetă din partea securităţii nu a fost anchetat.

Fostul maior Marin Pârvulescu trebuie adus în faţa justiţiei. Asta solicită fiului disidentului Gheorghe Ursu. Andrei Ursu vrea ca cel care a coordonat ancheta tatălui său să răspundă în faţa organelor penale. Într-un interviu dat în exclusivitate la România TV, Andrei Ursu susţine că decesul tatălui său a fost violent, dar care s-a muşamalizat.

„A început să fie bătut că nu voia să declare ceea ce îi cereau. Au început bătăi gradate, întâi la palme, venea cu palmele roşii. Apoi, faţa tumefiată de lovituri, apoi semne de sânge la urechi şi la nas şi la cap. Iar la finalul detenţiei, loviturile în abdomen au fost cele care clar, au avut intenţia să îl distrugă. Unul dintre colegii de cameră spune clar: a fost bătut de unul din anchetatori, de un maior, pe nume Pârvulescu”, a declarat Andrei Ursu.

Fiul scriitorului Gheorghe Ursu spune că acum, după foarte mult timp de la moartea tatălui său, vrea doar să se facă dreptate. Mai mult, Andrei Ursu a încercat timp de 10 ani să convingă autorităţile să înceapă urmărirea penală împotriva torţionarului Pârvulescu. În tot acest timp, fostul maior neagă că a avut vreo implicare în moartea lui Gheorghe Ursu, spunând că securitatea a decis închiderea anchetei.

Citeşte şi CCR dă verdictul de care depinde soarta torţionarilor