Verificări ale DGA la centrul de evaluare pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, în Bistriţa

Reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie au efectuat verificări la Liceul Sanitar Bistriţa, unde a funcţionat centrul de evaluare pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Aceştia au solicitat mai multe documente Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, afirmă şeful ISJ.

13 sept. 2013, 15:10
Verificări ale DGA la centrul de evaluare pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, în Bistriţa

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că DGA face o verificare a tuturor procedurilor care ţin de sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, scrie Mediafax.

E o verificare a procedurilor examenului de Bacalaureat. Am înţeles că nu e numai la noi în judeţ. Nu avem nicio referire concretă la vreo situaţie sau la vreo persoană. DGA verifică respectarea procedurilor şi a întregului proces prin care s-a derulat examenul de Bacalaureat. Noi am avut un singur centru de evaluare, la Liceul Sanitar”, a spus Camelia Tabără.

Ea a adăugat că „tot Bacalaureatul din întreaga ţară a fost cu nişte semne de întrebare„.

„Organele abilitate îşi fac datoria. În cazul oricărui examen de nivel naţional avem obligaţia să păstrăm documentele un an. În acest moment, sunt elementele verificate de DGA. Nu putem şti dacă a sesizat cineva. Cei de la DGA nu ne spun. Am observat însă că nu verifică elemente punctuale, legate de ceva. Este întregul proces, toate procedurile. Ne-au cerut documentele. Ei ne verifică, noi suntem obligaţi să le stăm la dispoziţie cu tot ce ţine de procesul de desfăşurare a examenului de Bacalaureat”, a declarat Camelia Tabără.

La sesiunea din august au fost înscrişi 1.046 de candidaţi din Bistriţa-Năsăud, dar la examen au participat 73,23 la sută dintre ei. Pe durata probelor, şase candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă. Promovabilitatea a depăşit 21 la sută.

Citeşte şi Rezultate FINALE la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2013