Verificări DNA la Grupul de Investigaţii Politice. Ciuvică: Au cerut documente referitoare la anumite relaţii comerciale

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat marţi Grupului de Investigaţii Politice condus de Mugur Ciuvică mai multe documente, Ciuvică afirmând că procurorii au cerut acte referitoare la relaţiile comerciale pe care firma unui coleg al său din grup le-ar fi avut cu una dintre societăţile controlate de Dan Andronic în urmă cu zece ani.

27 mart. 2018, 18:00
Verificări DNA la Grupul de Investigaţii Politice. Ciuvică: Au cerut documente referitoare la anumite relaţii comerciale

Potrivit adresei DNA, procurorii cer trimiterea tuturor documentelor referitoare la relaţia comercială desfăşurată cu SC DA Communication & Media SRL în perioada 2007-2008, până în 29 martie.

Mugur Ciuvică a declarat că este vorba de o firmă a lui Dan Andronic şi depre monitorizări şi analize politice făcute de Grupul de Investigaţii Politice.

„Nu îmi este clar tot ce se întâmplă. Astăzi pe la 13.00 şi ceva au venit la sediul acestei firme, care este firma unui coleg de-al meu, este acţionar, doi cetăţeni cu hârtia în mână cerând documentele respective şi dându-ne termen până poimâine, au zis că este foarte urgent. Deci DNA, într-un dosar deschis de ei în 2015, vin şi ne cer nouă nişte documente comerciale de acum 10 ani de zile, spunând că este foarte urgent. Şi le vor până poimâine. Lucrul ăsta deja mi se pare că este o bătaie de joc. Este vorba despre un contract pe care l-am avut acum 10 ani de zile cu Dan Andronic. Această companie este a lui Andronic. E un dosar care ar privi societatea lui Dan Andronic. Chiar aşa fiind, cum Dan Andronic îmi este o persoană total antipatică, să vii să ceri documente de acum 10 ani mi se pare un abuz. Parcă ştiu că sunt cinci ani în care păstrezi documente. (…) Noi i-am dat în perioada aia lui Andronic, informaţii, analize politice, monitorizări. Are treaba Kovesi ce informaţii i-am dat noi lui Andronic despre Băsescu? O interesează ce monitorizări am dat? Eu cred că doamna Kovesi exagerează un pic. Nu o să vadă doamna Kovesi ce le dăm noi clienţilor noştri”, a susţinut Mugur Ciuvică, potrivit news.ro.