Anchetă la Spitalul din Târgovişte după moartea unui bebeluş

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa fac joi verificări în cazul bebeluşului care a decedat la Spitalul Judeţean din Târgovişte, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
10 ian. 2019, 14:16
Anchetă la Spitalul din Târgovişte după moartea unui bebeluş

„Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică sunt în acest moment în spital şi verifică aceste aspecte, tot inspectorii DSP au convocat Comisia de hemovigilenţă care trebuia să fie convocată de către spital. (…) Copilul s-a născut în 13 decembrie cu o greutate 1.120 de grame, cu multiple probleme încă de la naştere. El a fost ţinut în Terapie Intensivă neonatală 11 zile, după 11 zile a fost transferat în Secţia de prematuri stabil, atât cât poate fi stabil un copil după Terapia Intensivă. A dezvoltat o insuficienţă hepatică şi anemie, de aceea a fost necesară transfuzia, care a fost efectuată. La o oră după efectuarea transfuziei, bebeluşul a decedat. Nu pot să mă pronunţ vizavi de malpraxism, pentru că specialiştii sunt cei care o vor face, cazul e din punctul meu de vedere destul de ciudat, de aceea inspectorii verifică toate aspectele. Am înţeles că şi poliţia a deschis o anchetă”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Un bebeluş născut prematur în luna decembrie a anului trecut a murit, miercuri seara, la Spitalul Judeţean Târgovişte, iar părinţii au chemat Poliţia şi acuză neglijenţă din partea cadrelor medicale.

Tatăl copilului a spus că bebeluşului i s-a pus o perfuzie şi că a fost lăsat nesupravegheat. ”Acum spun că a făcut şoc copilul că a fost a doua transfuzie de sânge. Când copilul a mâncat normal, a luat în greutate. Şi acuma…pentru ce? Pentru câteva minute sau cât a stat copilul nesupravegheat?”, a povestit, la spital, tatăl bebeluşului.